REGIM DE CARANTINA LA STEFAN-VODA SI SOROCA

Statistica îngrijorătoare din orașul Ștefan-Vodă cu 11 cazuri de COVID-19, din satul Carahasani, raionul Ștefan-Vodă cu 9 cazuri și din orașul Soroca, cu 22 cazuri confirmate, a determinat membrii Comisiei pentru Situații Excepționale să ia decizia de instituire a regimului de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor, informează Guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

Evoluția cazurilor de transmitere locală, împreună cu numărul mare de conaționali veniți din state unde epidemia COVID-19 progresează, determină menținerea măsurilor restrictive adoptate și întreprinderea acțiunilor de determinare a respectării lor

Potrivit comunicatului, în ultimele 24 de ore în țară au intrat 1815 persoane și 1038 au ieșit. Totodată, la ora 21.30 la Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat o cursă din Paris cu 220 de cetățeni ai Republicii Moldova repatriați.

Prim-ministrul Ion Chicu a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere al cetățenilor moldoveni și din alte state de unde sînt cele mai multe solicitări. Acestea sînt Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia și altele. Ministrul afacerilor externe, Oleg Țulea, a precizat că vor fi selectați operatorii aviatici, ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.

În ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate sînt în municipiul Chișinău - 13, în raioanele Ștefan Vodă - 10 și Soroca - 9. Din cele 55 de cazuri confirmate, 48 sînt cu transmitere locală, iar 7 - cazuri de import. În total, în țară sînt înregistrate 353 de cazuri de infecție, dintre care 22 persoane au fost tratate.

Sursa: IPN