PRIMA DOAMNA A TARII, GALINA DODON, A VIZITAT DOUA DIN CELE CINCI GRADINITE DIN RAIONUL CALARASI

Prima Doamnă a țării, Galina Dodon a vizitat două din cele cinci grădinițe din raionul Călărași, care au beneficiat de suportul Fundației de Binefacere ”Din Suflet” în cadrul acțiunii sociale naționale de susținere a instituțiilor preșcolare.

Astfel, 260 de copii de la grădinița ”Lăstărel” din orașul Călărași deja se bucură de posibilitatea de a petrece frumos timpul în curtea înstituției unde, cu suportul Fundației ”Din Suflet”, a fost instalat un teren de joacă dotat cu tobogane și balansoare.

Grădința din s. Hîrjauca este frecventată de 104 copii. În urma demersului adresat Fundației ”Din Suflet” a beneficiat de materiale de construcție, linoleum și o plită electrică pentru pregătirea bucatelor.

Prima Doamnă a discutat cu pesonalul grădinițelor despre condițiile de activitate, despre necesitățile și problemele cu care se confruntă, subliniind importanța asigurării unui mediu adecvat pentru educarea și instruirea copiilor.

În anul 2017, cinci grădinițe din raionul Călărași, din satele Hîrjauca, Pîrjolteni, Buda, Parcani și grădinița ”Lăstărel” din orașul Călărași au primit suport din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet”, în cadrul campaniei de ajutorare a grădinițelor. Totodată, în anul curent va fi acordată asistența necesară pentru încă 500 de grădinițe de copii din toată țara.