PRESEDINTELE TARII A VIZITAT CASA-MUZEU „A. PUSKIN” DIN CHISINAU

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Casa-muzeu „A. Pușkin” din Chișinău, unde marele poet rus a trăit în primele luni ale exilului în Basarabia, care s-a început exact acum 200 de ani, la 21 septembrie 1820.

Pînă astăzi, a fost finalizată prima etapă a reconstrucției căsuței-memoriale - reparația capitală a acoperișului. Pînă la sfîrșitul anului, urmează să fie efectuate lucrări de finisare interioare și reparată fațada. Şeful statului a adresat mulțumiri companiei de construcții pentru lucrările calitative care au fost realizat în termene record – în doar o lună.

Șeful statului a amintit că mijloacele financiare pentru reconstrucție au fost acordate de omul de afaceri din Rusia, Igor Ceaika, în semn de prietenie multiseculară dintre popoarele noastre, iar un simbol al acesteia fiind Pușkin.

Anume aici, poetul rus a creat mai multe opere, anume la Chișinău a început să scrie romanul „Evghenii Oneghin”, a prietenit cu clasicii literaturii moldovenești – Constantin Negruzzi și Constantin Stamati. „Poporul moldovenesc păstrează cu grijă amintirile despre perioada în care marele poet rus s-a aflat pe meleagul nostru", a subliniat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova