Presedintele Igor Dodon despre expulzarea diplomaţilor rusi

„Republica Moldova nu şi-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie şi alţi membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acţiuni”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, condamnă cu fermitate expulzarea celor trei diplomaţi ruşi printr-o decizie a Guvernului de la Chişinău.

„Îmi exprim profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului de expulzare din Republica Moldova a diplomaților ruși. Condamn categoric această nouă provocare antirusească. Republica Moldova nu și-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc. Țin să precizez că mai multe țări membre NATO, precum Republica Slovacă și Republica Turcia, dar și un stat membru al Uniunii Europene, Republica Austria, au refuzat să participe la acest demers colectiv ostil cu caracter antirusesc.

Este şi mai absurdă o acțiune de acest gen acum, după vizita în Moldova a vice-ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova.

Declar cu toata responsabilitatea că voi face tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar și în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în țara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova.

Dar este evident că abia după alegerile parlamentare din toamna anului curent relaţiile noastre cu Federaţia Rusă vor reveni în albia parteneriatului strategic la toate nivelurile. Aşa cum doreşte majoritatea absolută a cetăţenilor Republicii Moldova!”, a notat şeful statului pe pagina sa de Facebook.

 

Virginia Filip 04.04.2018 - 17:40

Vai Dodoane, ce te faci acum cand o sa dai iar ochii cu Putin? O sa te faca de ras ca nu esti in stare sa tii guvernul in frau ca sa nu-i expulzeze pe diplomati. Asta nu-i de bine pentru tine. S-ar putea sa nu te mai primeasca Putin cateva luni, pana ii trece suprarare.