PLDM va participa la negocieri politice

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) se declară pregătit pentru iniţierea negocierilor politice în vederea identificării unei soluţii pentru continuarea guvernării democratice în Republica Moldova. Decizia a fost luată, Duminică, 10 martie, la şedinţa Consiliului Naţional Politic al formaţiunii.

Vlad Filat, Prim-ministru în exerciţiu şi liderul PLDM, a declarat după şedinţa Consiliului că formaţiunea pe care o conduce va participa la negocieri politice, iar formatul acestora urmează a fi stabilit. "Trebuie să identificăm soluţiile şi căile prin care să asigurăm continuarea guvernării democratice în Republica Moldova. Acest lucru poate fi realizat doar la masa de negocieri, fără precondiţii, fără abordări ultimative", a spus Filat. Prim-ministrul în exerciţiu a mai adăugat că PLDM i-a delegat pe Liliana Palihovici, Valeriu Streleţ şi Iurie Leancă pentru a participa la negocieri. Aceştia vor lansa o invitaţie la discuţii Partidului Democrat şi Partidului Liberal.

Valeriu Streleţ, vicepreşedinte al PLDM, a afirmat că "este absolut firesc ca Vlad Filat să fie candidatul PLDM pentru funcţia de Prim-ministru".

Şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM a durat mai bine de trei ore.

Moldpres