PLANTA CARE TE REPREZINTA, IN FUNCTIE DE ZODIE

12 plante alese, pentru 12 semne distincte

Plantele au rolul de a ne înfrumuseța casa, biroul și viața, dînd o notă de veselie locului, dar și aer proaspăt. Se știe deja că fiecare zodie are un comportament specific, aparte, însă ce ați putea afla nou este numele plantei cu care rezonați cel mai bine, potrivit astrelor. De-a lungul timpului, astrologii au făcut diverse asocieri între semnele zodiacale și plantele/florile care li se potrivesc cel mai bine și pe care ar fi bine să le aibă în casă sau la serviciu. Iată ce plante vă fac bine, în funcție de data la care v-ați născut:

 

Berbec – Cactus

Extrem de aventuros și ambițios, nativul zodiei Berbec are nevoie de o plantă care să reziste chiar și atunci cînd acesta lipsește perioade mai lungi de acasă. Cactusul este o plantă puternică și protectoare, care completează perfect personalitatea unui Berbec.

Taur – Arborele de jad

Arborele de jad este caracterizat de o creștere lentă, dar constantă. Astfel, asemenea unei persoane de încredere, pe care te poți baza la orice oră din zi și din noapte, nativii zodiei Taur vor aprecia că planta lor de suflet este una trainică. Arborele de jad rezistă atît la temperaturi ridicate, cît și la posibile lovituri, atunci cînd aveţi treabă pe lîngă pervaz.

Gemeni – Tillandsia

Mai tot timpul cu capul în nori, rebeli și visători, contemplînd la viitoarea aventură pe care o vor face, nativii zodiei Gemeni sînt perfect caracterizați de Tillandsia. În mod similar, această plantă nu are rădăcini, putînd fi mutată cu ușurință dintr-o parte în alta.

Rac – Crinul păcii

Cu toate că la o primă impresie Crinul păcii poate părea delicat și blînd, în realitate este incredibil de puternic, asemenea Racului. Mai mult, această plantă servește ca purificator natural al locuinței, eliminînd substanțele chimice nocive din aer.

Leu – Arborele de cauciuc

Se știe că nativii zodiei Leu adoră să fie în centrul atenției, iar o situație similară se întîmplă și în dreptul arborilor de cauciuc. Aceste plante tind să se impună în orice spațiu (fie acasă sau la birou), grație dimensiunii lor. Același lucru se poate spune și despre personalitatea acestui semn zodiacal, care se face remarcat pe oriunde ar fi.

Fecioară – Azaleea

Dat fiind că sînt recunoscute pentru perspicacitatea lor și pentru atenția deosebită pe care o acordă detaliilor, s-ar putea ca Fecioarele să fie singurele care se pot ocupa cum trebuie de îngrijirea azaleelor pure. Deși este foarte pretențioasă, frumusețea naturală a acestei plante merită efortul suplimentar.

Balanță – Trandafir

Viața acestui nativ este guvernată de dreptate și adevăr, avînd capacitatea de a descoperi întotdeauna partea reală a lucrurilor. Totodată, Balanțele sînt îndrăgostite de frumos, de arta și modă, avînd un simț estetic foarte dezvoltat, fapt pentru care trandafirul îi reprezintă perfect.

Scorpion – Crizantema

Misterios, profund și plin de surprize, nativul zodiei Scorpion are ca plantă de suflet Crizantema. El este onest, implicat și pune pasiune în tot ceea ce face, fapt ce îi asigură de cele mai multe ori succesul. Crizantemele, cunoscute mai mult sub denumirea de tufănele, aduc prospețime și culoare în viața Scorpionilor.

Săgetător – Philodendron cu frunză ruptă

Supradimensionatul Philodendron și nativul zodiei Săgetător au mai multe lucruri în comun. Această plantă este caracterizată de libertate (uitați-vă numai la frunzele sale), este vibrantă, interesantă și înfloritoare, indiferent de colțul din casă în care este adăpostită. La fel și un Săgetător.

Capricorn – Bromelia

Dacă vor ca planta cu care rezonează cel mai bine să crească mare și puternică, nativii zodiei Capricorn trebuie să o trateze cu grijă și bunătate, la fel cum își doresc ca ceilalți să îi trateze pe ei. Cu toate că nu o vor recunoaște în veci, persoanele născute sub acest semn zodiacal sînt sensibile și timide, fapt pentru care se „înțeleg“ bine cu Bromelia.

Vărsător – Begonia

Personalitatea plină de imaginație și curiozitate a nativului Vărsător este perfect stimulată de petalele colorate ale Begoniei, precum și de forma sa asemănătoare unei inimi. Această plantă reușește în fiecare dimineață să pună un zîmbet pe față unui Vărsător.

Pești – Voalul miresei

Trăsăturile nativilor din zodia Pești care coincid cu ale Voalului miresei, plantă „neegoistă“ care poate supraviețui chiar și în cele mai întunecate colțuri din casă, sînt altruismul și dorința de a face bine celor din jur.

După: stiridinlume.ro