PLAN DE ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA TRANSPORTULUI ILICIT DE CĂLĂTORI

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat un plan de acţiuni pentru combaterea transportului ilicit de călători.

Conform proiectului, mai multe echipe mobile mixte vor verifica în permanenţă dacă microbuzele cu pasageri au autorizaţii şi vor încerca să depisteze staţiile clandestine din apropierea gărilor auto. Ministerul Transporturilor a propus, totodată, înăsprirea amenzii pînă la 1200 de lei pentru şoferii sau taxatorii care nu eliberează bilete de călătorie. Proiectul mai prevede ca şoferilor care transportă ilicit pasageri, pe lîngă amenda de 2800 de lei, să li se retragă permisul de conducere pe o perioadă de şase luni.

Pe parcursul primei săptămîni de patrulare a străzilor adiacente Gării Centru din Chişinău au fost întocmite 140 de procese verbale transportatorilor iliciţi de pasageri, fiind aplicate amenzi în sumă de circa 60 mii de lei. Potrivit unor calcule, în municipiul Chişinău, zilnic, în jur de 600-800 de călători se folosesc de serviciile de transport ilicit, ceea ce cauzează un prejudiciul lunar de mai mult de un milion de lei.

Moldpres