Plahotniuc si Șor merg mai departe prin latifundiarii lui Nastase si Sandu

De ce este vital pentru acești doi mafioți fugari ca Maia Sandu să ajungă Președinte?

Mihai Conțiu

Adresîndu-se vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari, deputat din partea Platformei DA, Alexandru Muravschi, fost vicepremier și ex-ministru al Economiei, a spus că înțelege foarte bine preocupările acestuia pentru sectorul agricol, ținînd cont de activitatea sa îndelungată în cadrul Asociației Naționale a Producătorilor Agricoli Uniagroproiect, inclusiv în postul de director executiv al acesteia, iar omul acesta chiar știe ce spune:

Boierii noștri din agricultură își îndeplinesc obligațiile față de stat în ceea ce privește respectarea legislației muncii în angajarea lucrătorilor? Ei onorează pe deplin și onest obligațiile față de proprietarii terenurilor arendate? Cunoașteți foarte bine răspunsul, dar îl voi spune din nou: o mare parte din ei nu fac acest lucru. Nu, și încă o dată Nu!”

„Nimeni nu le datorează nimic. Este afacerea lor, este riscul lor. Ei umplu populația cu produse gratuite, umplu trezoreria cu impozite? Nu! Astăzi ei au probleme. Și cu toții înțelegem foarte bine că au nevoie de ajutor. Anume de ajutor, nu de îndeplinirea cerințelor lor ultimative. Negociați calm cu Guvernul în limita posibilităților sale”, concluzionează Muravschi.

”Politicul Candu”, un pas strategic înapoi. ”Focul revoltei”, întreținut social-economic prin Șor, Năstase și Sandu

Fiind vacanță parlamentară, activitatea politică este și ea mai relaxată. Nu la fel de relaxați sunt Plahotniuc și Șor. Observăm că ”politicul Candu” tace strategic, dar asta nu înseamnă că nu-i participant activ la jocurile de culise urzite de către Plahotniuc. Pentru că ”trebuie” întreținut un ”foc viu al revoltelor regizate” și pe timpul Verii, Andrei Năstase și Maia Sandu sunt pionii politici ideali pentru Plahotniuc în acest sens. Din acțiunile lor din timpul Verii, trebuie să profite politic, în Toamnă și pe mai departe, Pro Moldova și Partidul Șor, precum și Maia Sandu, care va fi sprijinită masiv de către cei doi mafiți fugari în alegerile prezidențiale.

Trebuie să fim naivi ca să ne imaginăm că protestele agricultorilor sunt doar spontane și ”de nevoie”. Nici pe departe! Ele sunt la fel de politizate ca și cele ale veteranilor ”lăsați provizoriu la vatră”! Se plîng de ”lipsuri”, dar imaginați-vă că cineva le plătește carburanții pentru utilajele cu care vin la Chișinău, mîncarea și ”banii de buzunar”! Vor dori ca tot de la Stat să recupereze carburanții irosiți la proteste, iar asta din ajutorul umanitar oferit de Rusia!

Aflăm că unii dintre acești mari latifundiari au primit de la Stat asistență financiară aproape dublă față de impozitul bugetar plătit de către ei anual. Sigur că seceta le-a creat probleme serioase, dar, așa cum spunea și dl Muravschi, „nimeni nu le datorează nimic. Este afacerea lor, este riscul lor.Alții sunt agricultorii care sunt afectați dramatic de secetă, dar aceștia  nu protestează, nimeni nu se revoltă în numele lor! Aici ne referim la acei mici agricultori de la țară a căror producție individuală le asigură, în primul rînd, propria supraviețuire – hrană pentru ei, animalele și păsările din ogrăzi, iar puținul surplus îl vînd la piață ca să-și facă rost de cîțiva bani pentru ei și nevoile lor!

În paralel cu ”chestiunea economică a agricultorilor”, Partidul Șor își continuă operațiunea ”social-politică” de consolidare a imaginii lui de Mesia, de salvator al moldovenilor și al Moldovei, fiind, în continuare, puternic mediatizat de către ”anexa lui propagandistică plătită” Pro Tv Chișinău!

Profitînd cu cinism de tragediile provocate de pandemie, în loc să lanseze un moratoriu politic uman național, ei vor ca astfel să slăbească Statul!

De ce este vital pentru Plahotniuc și Șor ca Maia Sandu să ajungă Președinte?

1. Maia Sandu ar fi un Președinte decorativ, fără nici o putere, neavînd o majoritate parlamentară în stricta ei subordonare politică.

2. Se speră că dacă va cîștiga Președinția, PSRM ar putea deveni  mai vulnerabil și, implicit, Pro Moldova și Șor se vor putea consolida numeric prin cumpărarea de noi deputați.

3. Sandu, în virtualitatea în care ar deveni Președinte, pentru a avea un ”Guvern al ei”, neadmițînd cu nici un preț o altă alianță cu socialiștii, ar admite sprijinul lui Candu și Șor, mai cu seamă că ”asistenții ei occidentali” o vor convinge de ”necesitatea” unei astfel de alianțe.

4. Pe acest fundal, în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate organizate de ei, Candu și Șor speră să obțină o majoritate parlamentară confortabilă. Asta s-ar putea întîmpla în condițiile în care, inevitabil, PPDA și PAS ar fi compromise dramatic. Astfel, revenirea lui Plahotnouc și Șor în Țară ar fi doar o chestiune de timp.

Acesta este rostul protestelor de Vară ale latifundiarilor lui Năstase, Sandu și Iurie Leancă! Să nu uităm că aceștia și imensele lor averi au supraviețuit confortabil și atunci cînd Plahotniuc conducea Țara ca un despot! Acesta este rostul ”acțiunilor sociale binefăcătoare” ale Partidului Șor!