Peste cel putin o luna si jumatate, ne putem imbolnavi fara griji, chiar cu placere – suntem asigurati ca preturile la medicamente vor scadea

Lume, lume, soro lume, iată o veste care-i va face să ţopăie de bucurie chiar şi pe muribunzi – în cel mult o lună şi jumătate, va fi elaborată o nouă metodologie de circulaţie a medicamentelor care va duce la scăderea preţurilor acestora! Chestia pare a fi al dracului de serioasă de vreme ce ne-o promite gogeamite ministru al Sănătăţii, d-na Ala Nemerenco. De la ameţitoarea înălţime a funcţiei sale, domnia sa spune că îşi doreşte medicamente accesibile pentru populaţie, că va pune accent pe verificarea acordării medicamentelor compensate. Totodată, ca un părinte autentic al sănătăţii moldovenilor, ca aceştia să nu se sufoce de bucurie, Ala Nemerenco spune, cu prudenţă feminină, că medicamentele nu pot deveni ieftine de tot, adică mai ieftine decît un pachet de ţigări ori o sticlă de vodcă. Depinde despre ce fel de medicamente este vorba – originale sau generice.

În concluzie, peste cel puţin o lună şi jumătate, ne putem îmbolnăvi fără griji, chiar cu plăcere, atîta timp cît vom avea certitudinea că farmaciile vor deveni la fel de generoase ca şi birturile care comercializează alcool contrafăcut la cele mai mici, accesibile preţuri! (M.C.)