PESTE 3000 DE POLITISTI VOR ASIGURA ORDINEA PUBLICA DE PASTI

Peste 3000 de angajaţi ai poliţiei şi carabinieri vor asigura ordinea publică în noaptea Învierii. Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

Potrivit lui Maxian, pentru securitatea cetăţenilor, în perioada sărbătorilor pascale efectivul poliţienesc va fi antrenat la maxim şi numărul itinerarelor de patrulare vor fi dublate.

“În noaptea de 12 aprilie, la Catedrala Naşterea Domnului, unde va fi adus focul haric, vor fi antrenaţi peste 120 de poliţişti. Îndemnăm pe cei care vor veni la lăcaşurile sfinte să menţină ordinea şi să fie cooperanţi cu oamenii legii”, a declarat Maxian.

De asemenea, Marin Maxian a menţionat că de “Paştele Blajinilor” în cimitirele din ţară vor fi antrenaţi peste 4000 de poliţişti care să asigure ordinea publică.

Totodată, în noaptea de Paşti vor fi antrenate 120 de autospeciale care să intervină în caz de necesitate. Pe parcursul anului 2014, în lăcaşurile sfinte din ţară, au fost înregistrate zece incendii.

Şeful INP a dat asigurări că poliţia a inspectat cele 1307 de biserici de pe teritoriul ţării, unde se va oficia serviciul divin şi au fost trimise 650 de recomandări privind “sporirea fortificării tehnice”.