PESTE 200 DE CANDIDATI LA BAC AU SOLICITAT NOTA „10” DIN OFICIU

Instituţiile de învăţămînt din ţară au prezentat la Agenţia de Asigurare a Calităţii 217 dosare ale candidaţilor care solicită acordarea notei „10” („zece”), din oficiu, la proba de examen la limba străină din cadrul examenelor de Bacalaureat.

Ministerul Educaţiei a precizat că din numărul total de dosare, 177 au fost depuse de candidaţii care au examen la limba engleză, iar restul de cei care studiază limba franceză, germană şi spaniolă.

Pînă la data de 25 mai, Comisia Naţională de Examene va analiza dosarele prezentate de către instituţii, precum şi informaţia primită de la organizaţiile care au emis certificatele/diplomele candidaţilor şi va aproba lista celor care vor avea nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină.

Începînd cu anul curent, nota „10” din oficiu, la proba de limbă străină din cadrul examenelor de Bacalaureat se acordă candidaţilor care au promovat, pe parcursul învăţămîntului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.