Penalul Chirtoaca intineaza memoria Regelui meu

„Legătura lui personală” cu MS Regele Mihai I de România este de fapt „legătura lui personală cu serviciile care l-au penetrat în Casa Regală”

Autor: Mihai CONŢIU

La data de 10 Septembrie 2013, Dorin Chirtoacă a fost decorat de către Casa Regală a României cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, iar în Martie 2014 președintele Traian Băsescu i-a acordat Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Ofițer. Ambele distincţii i-au fost acordate lui Chirtoacă din raţionamente politice, nicidecum pentru măcar vreun singur merit care l-ar fi recomandat pentru a-i fi atribuite. Despre Ordinul Național „Steaua României” acordat de către Băsescu nici nu e cazul să comentez, bănuind că acum fostul preşedinte român are suficiente motive să regrete acest gest şi să aducă reproşuri celui care l-a recomandat la sugestia ofiţerului serviciilor secrete care îl monitoriza pe Chirtoacă.

Alta este însă situaţia cu decorarea lui de către Casa Regală a României cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Deşi la vremea respectivă mi-am expus obiecţiile faţă de această decorare, voi reveni la subiect. Pînă atunci, însă, permiteţi-mi să vă reproduc scurta pastilă publicistică publicată la acea vreme, după decorarea lui Chirtoacă, pe care am intitulat-o „Ghimpu la frac”:

„Gnoseologia, cu proiecţiile de rigoare în epistemologie, ne demonstrează, fără echivoc, distanţa haotică şi fenomenală dintre sistemul nervos central şi glandele salivare, organul olfactiv, blocajul din „Trompa lui Eustachio” şi „generozitatea instinctuală” a emanaţiilor sau ingurgitărilor terestre. Recent, „înnobilatul prin rudenie” Mihai Ghimpu, vexat fiind de propria-i origine rustică, şi-a siderat auditoriul şi consoarta cu o decizie sacramentală: renunţă la cojoc, pufoaică, ilic, opinci, tenişi moderni, bocanci, cizme cauciucate, căciulă de astrahan şi obele ca să treacă la frac şi la restul componentelor vestimentare şi de marochinărie ce le presupune acesta. Satul Coloniţa, în frunte cu primarul, cîţiva semi-lumpeni, trei şomeri rurali şi o babă surdă şi ştirbă, a intrat în extaz existenţial: „Quo Vadis Domine? Quo Vadis noi, gheaghea Mişa?”, s-a întrebat, fireşte că retoric, un fost paznic de colhoz cu predispoziţii metafizice. Bine că această situaţie bulversantă s-a doar întîmplat în acest colţ rural al ancestralităţii lui Ghimpu! Bine că nici Majestatea Sa, Regele Mihai I de România, nu ştie că Ghimpu a păşit în Palatul Regal de la Sinaia printr-o eludare „permisivă” a protocolului! Bine că nici măcar Majestatea Sa, Regele Mihai I de România, nu ştie că nepotul său, Dorin Chirtoacă, a fost decorat cu Ordinul Casei Regale a României! Bine că SRI ştie!Fracul chiar nu-i pentru cine se nimereşte orbeşte! Trebuie să te naşti în el! La frac mai trebuie cultură, limbaj, maniere elegante… Restul… este cultură de stînă!”

Reţineţi, aşadar, că încă de atunci scriam că e „bine că nici măcar Majestatea Sa, Regele Mihai I de România, nu ştie că nepotul său (al lui Ghimpu, se înţelege), Dorin Chirtoacă, a fost decorat cu Ordinul Casei Regale a României! Bine că SRI ştie!” Pentrucititorul moldovean care nu ştie, precizez că abrevierea SRI înseamnă Serviciul Român de Informaţii. Scriam atunci şi reafirm şi acum că nu Majestatea Sa, Regele Mihai I de România, i-a înmînat lui Chirtoacă Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, ci serviciile secrete româneşti, prin intermediul „agentului” Radu Duda, infiltrat în Casa Regală în calitate de soţ al Principesei Margareta, o ceremonie la care Regele nici nu a fost prezent.

În urma unei decizii luate Joi, 7 Decembrie, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, rămîne sub control judiciar pentru încă 30 de zile. În acest context judiciar şi cel al decesului MS Regele Mihai I, Chirtoacă a cerut să fie eliberat de sub control judiciar pentru a participa la funeraliile Regelui. Procurorul de caz s-a împotrivit acestei cereri, iar instanţa va decide pe seama acestui subiect pe parcursul săptămînii 11-17 Decembrie. În motivaţia lui, Chirtoacă a venit cu următoarele argumente care m-au înfuriat suficient încît să-mi doresc să-i cîrpesc o pereche de palme şi să-l scuip:

„Este o datorie omenească şi creştină a mea. Voi aduce fotografii din arhiva personală pentru a demonstra că există şi o legătură personală, nu doar decoraţia primită acum patru ani din partea Majestăţii Sale. Am adus decoraţia în original ca să nu creadă că umblăm cu minciuni. E o legătură personală pe care o pot demonstra, am vorbit şi cu cei de la Casa Regală - sunt singura persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa şi asta este o datorie şi o obligaţie în plus. Cei de la Casa Regală au spus că îmi pot transmite o înştiinţare în care va fi scris că este binevenită prezenţa mea acolo".

Pentru că nu am încotro, pot îndura mitocănia politică a lui Ghimpu şi Chirtoacă, dar nu pot s-o îndur în nici un fel pe cea prin care aceste rebuturi sovietice vor să-şi asocieze imaginea lor cu cea a Regelui Mihai I. Afinităţile acestor inşi cu Regele Mihai I sunt asemănătoare celor pe care le am eu cu ei sau cu extratereştrii. Pe vremea cînd ei erau educaţi în cultul lui Stalin, Marx, Engels şi al URSS, habar nu aveau de existenţa Regelui Mihai I. Spre deosebire de ei, eu, pe vremea dictaturii comuniste a lui Ceauşescu, am trăit cu mîndria de a mă considera supus al Regelui Mihai I. Spun asta ca să înţelegeţi de ce am scris mai sus că Dorin Chirtoacă m-a înfuriat suficient încît să-mi doresc să-i cîrpesc o pereche de palme şi să-l scuip!

Nu pun la îndoială faptul că Dorin Chirtoacă a avut privilegiul de a fi în preajma Majestăţii Sale pentru că ştiu că a făcut tot posibilul să se infiltreze în anturajul Său, dar de aici şi pînă a-mi imagina că Regele Mihai I şi-a dorit să-l decoreze e distanţă lungă, de neînchipuit. În preajma Regelui am stat şi eu, de trei ori, de două ori cu prilejul unor dejunuri, dar asta nu înseamnă nici pe departe că aşi fi avut vreodată o „legătură personală” cu Majestatea Sa. M-aş face, dracului, de tot rîsul! Chirtoacă însă nu ştie ce înseamnă decenţa, modestia şi simţul măsurii.

Dacă pentru implicaţiile lui penale poate fi lipsit de Ordinul Național „Steaua României”, acum, după decesul Regelui, îmi e greu să cred că „agentul” Duda ar dori s-o influenţeze pe Principesa Margareta ca să-i retragă Ordinul Coroana României în grad de Cavaler! O dată cu moartea Regelui, a murit şi Monarhia română autentică, asta însemnînd că românii, mai ales acum, au nevoie de alt rege străin, la fel cum au avut nevoie de Carol I. Regele Mihai I a fost Regele meu, iar pentru Chirtoacă un străin de la care nu a fost capabil să înveţe nimic! Netrebnicii n-au ce căuta la funeraliile Regelui!