PARLAMENTUL A GAZDUIT O INTILNIRE CU BENEFICIARII CENTRULUI ”SPERANTA”

Primul material despre activitatea Parlamentului în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles a fost înmînată, astăzi, copiilor și tinerilor de la Centrul ”Speranța” de către Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.

Însoțiți de educatori și părinți, precum și președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice și președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, tinerii au făcut un tur ghidat al Parlamentului.

Elena Bacalu, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, și Doina Gherman, președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, au discutat cu vizitatorii despre doleanțele lor față de administrațiile instituțiilor de învățămînt, angajatori, autorități publice, reiterînd angajamentul deputaților pentru eforturile de asigurare a unor șanse egale pentru toți cetățenii.

Ghidul Parlamentului, în format ”easy to read” a fost tipărit cu suportul Oficiului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului în contextul eforturilor de transparentizare a activității și promovare a accesibilității Legislativului. Ghidul a fost testat cu suportul Centrului ”Speranța” și al centrelor sociale din Orhei, Hîncești, Cahul și Edineț.

La 10 octombrie este marcată Ziua mondială a sănătății mintale care are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestor persoane.

Vizitele în Parlament pot fi programate on-line accesînd https://vizite.parlament.md/. Pagina web este prietenoasă persoanelor cu deficiențe de vedere. În vederea asigurării confortului și securității vizitatorilor, Parlamentul Republicii Moldova a ajustat spațiile publice la nevoile persoanelor cu dizabilități locomotorii. Din perspectiva persoanelor cu deficiențe de vedere, clădirea a fost expertizată și urmează să fie făcute anumite ajustări tehnice.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM