OLGA CIOLACU, LA O ANIVERSARE

Cîntăreaţa de muzică uşoară şi populară Olga Ciolacu, Artistă a Poporului, s-a născut pe 10 octombrie 1949 în satul Lozova, raionul Străşeni, în familia pădurarului Gheorghe Ciolacu. A învăţat la şcoala din satul natal, după care a studiat la Şcoala medie nr.1 din Chişinău.

În anii 1967-1971, Olga Ciolacu îşi face studiile la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chişinău, Facultatea regie. A fost detaşată la Hînceşti, dar, peste un timp vine la Televiziune, unde se angajează în calitate de regizor.

A fost solistă în Ansamblul de ţigani (1977-1979), în Orchestra de muzică populară „Fluieraş” (1980-1982), iar din 1983 - în Orchestra de estradă a Radioteleviziunii Moldoveneşti. În 1994, deschide Teatrul de revistă „Olga Ciolacu”.

A înregistrat la Radio Moldova mai multe piese de muzică uşoară şi populară: „Supărare”, „Tangou sentimental”, „Tangoul cu două viori”, „Amintiri şi frunze”, „Vedeta circului”, „Apără-ne, Doamne”, „Săraca, inima mea”, „Vino”, „Valurile Dunării”, „Anii mei”, „Dacii”, „Cad flori de tei”, „S-a lăsat toamna” ş.a. De asemenea, a lansat mai multe CD-uri şi casete.

Olga Ciolacu este Artistă a Poporului din R. Moldova şi este deţinătoare a medaliei „Meritul Civic” şi a Ordinului „Gloria Muncii”.