Oare ne vor ingenunchea din nou Plahotniuc si aliatii lui romani?

”SIS-ul din autoizolare” și tîrfele politice de lux ale oligarhului fugar

Mihai Conțiu

Vladimir Plahotniuc a declanșat ultima lui ofensivă de demitere a Guvernului și de destabilizare a Țării. Astăzi, 9 Iunie, încă un deputat din PDM s-a refugiat în tabăra politică a lui Andrian Candu. Este vorba despre Angel Agache. ”Ceilalți care au mai plecat acum vor fi invidioși pe suma oferită”, a declarat Dumitru Diacov. Aici el s-a referit la ”tîrfele politice de lux” ale lui Plahotniuc care au fost achiziționate din PDM pentru Candu și Șor, înaintea recent achiziționatului Angel Agache. Același bine informat Diacov a pomenit și ”prețul de carne vie Agache”, cifrat pe la 1,5 milioane de euro. Practic, Agache a făcut tîrgul vieții lui. Cînd n-o să mai fie deputat, căci n-o să mai fie, își va putea deschide un bordel, pe măsura experienței lui personale. La fel și cei care l-au precedat! Culmea ironiei amare a destinului: acest individ, avînd comportament autentic de diavol, căci nu are frică de Dumnezeu și nici un pic de moralitate, poartă prenume de înger! Auziți. Angel!

Raționînd logic, e de așteptat ca prețul să se dubleze pentru următoarele două prostituate parlamentare. Plahotniuc, prin Șor, n-o să se zgîrcească. Mai devreme sau mai tîrziu, va veni și timpul cînd acestor nemernici politici li se vor socoti juridic anii de pușcărie pe care vor trebui să-i facă. Acum, Plahotniuc și Șor vor arunca în luptă oricîte milioane e nevoie ca să-și încropească o majoritate parlamentară artificială ca să demită Guvernul,  dar, în primul rînd, și pentru a se răzbuna pe Igor Dodon. Vor fi interesante pretextele drăcești la care vor ajunge Maia Sandu și Andrei Năstase ca să se alieze cu Candu și Șor, fie și fără angajamente de alianțe!

Am certa convingere, după cum am mai spus-o, că Plahotniuc este ajutat teribil de mult și de către unele structuri ale serviciilor secrete românești, de către unii politicieni de la București și de către ”acoperiții” din mass-media, care, chipurile, ”pledează pentru integrarea europeană a Țării”. Fac această afirmație ca o concluzie a faptului că nici un complice din România al lui Plahotniuc nu a fost demascat și tras la răspundere. Înțelege cineva despre ce sume uriașe de bani negri este vorba, nemaivorbind despre ”cadourile cu servicii sexuale prestate de prostituatele moldovence fraților români”?

Cum e posibil ca Plahotniuc să mai aibă atîta putere și acum? Practic, el lucrează, prin Șor, nestingherit și la vedere. Încet, încet, Șor e transformat într-un mîntuitor surghiunit prin intermediul publicității plătite la Pro Tv Chișinău, de așa natură încît, la ordinul lui de ”nevinovat”, lumea să iasă la proteste. Politicieni și jurnaliști informați scriu despre sumele cu care au fost cumpărați deputații de la PDM, dar SIS nu știe! Acești deputați cumpărați pentru Candu și Șor au trecut, la vedere, de partea politică a lui Plahotniuc și Șor știind că se aliază cu cei care au furat miliardul, aeroportul etc. O fac pentru că e cea mai mare afacere a vieții lor, știind că nu vor mai ajunge deputați. Ei nu se gîndesc decît că le e asigurat viitorul prosper al lor și al copiilor, netrecîndu-le prin minte nici o clipă și varianta că vor face pușcărie.

Toate aceste fărădelegi se petrec și sub nasul și urechile unui SIS ce pare că se află în autoizolare. Cît de ignorant poate fi cineva ca să creadă că SIS nu avea bănuieli și probe rezonabile că și acest turist politic Agache urma să fie cumpărat? Analizînd faptele petrecute în ultimul an, nu vorbele, cu obiectivitate, căpătăm convingerea că, într-adevăr, în SIS și în sistemul judiciar există structuri extrem de puternice care lucrează la ordinul lui Plahotniuc și îi protejează și averile productive uriașe pe care le are încă aici. Oare aceste averi îi fac pe cei care-l protejează să privească cu jind spre un nou viitor alături de Plahotniuc și Șor?

Deputatul Iurie Reniță, la vedere, ne demonstrează că e agentul lui Plahotniuc împotriva lui Dodon, fie și prin difuzarea unor filmulețe bine regizate care aparțin în exclusivitate lui Plahotniuc, dar despre care spune că le-a primit ”prin poștă”, anonim. Atît de proști ne crede! Pe de altă parte, raționînd logic, e clar că acest Reniță este conectat și la acele servicii secrete românești și la aceiași politicieni români complici de-ai lui Plahotniuc. Oare SIS să nu știe mai multe despre aceste ”goarne politice zgomotoase” ca Reniță, Carp, Țîcu etc.? Oare ar trebui SIS desființat și să fie reconstruit alt serviciu secret cu adevărat național? Oare ne vor îngenunchea din nou Plahotniuc și aliații lui români? Judecați și dumneavoastră!