O delegatie a oamenilor de afaceri din Iran va vizita Republica Moldova pina la finele acestui an

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, la Teheran, o întrevedere de lucru cu președintele Camerei de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură a Iranului, dl Gholam Hossein Shafei. În cadrul dialogului, Igor Dodon a menționat existența unui potenţial enorm pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice între ambele ţări: complementaritatea economiilor naţionale în ce priveşte sectorul agrar, exportul reciproc al utilajelor tehnologice, a aparatelor electrice etc., precum și a atras atenția asupra oportunităților de colaborare în domeniul transporturilor, investițiilor, turismului.

”Situaţia la zi în domeniul schimburilor comerciale demonstrează necesitatea avansării dialogului bilateral cu privire la informarea reciprocă asupra oportunităţilor de afaceri şi domeniile de interes comun. Îmi exprim încrederea că organizarea forumului oamenilor de afaceri ai ambelor state va contribui la dinamizarea și consolidarea raporturilor de cooperare”, a specificat șeful statului.

Părțile au convenit că, pînă la finele acestui an, o delegație a oamenilor de afaceri din Iran, în funte cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Iranului, va vizita Republica Moldova.