NUMĂRUL PERSOANELOR INTOXICATE LA EVENIMENTUL PDM A AJUNS LA 317

236 de pacienţi rămîn internaţi în 22 de spitale din ţară după ce s-au intoxicat cu alimente la un eveniment organizat de Partidul Democrat în tabăra de odihnă „Dumbrava” din satul Peresecina, raionul Orhei. În total, au fost înregistrate 317 cazuri de toxiinfecţie alimentară. 71 de pacienţi au fost externaţi pentru supraveghere medicală la domiciliu, iar 10 persoane au refuzat internarea, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

La şedinţa operativă de la Primărie, medicul şef-adjunct din cadrul Centrului municipal de Sănătate Publică, Mihail Palanciuc, a informat că firma care a preparat bucatele a fost autorizată, în luna Iunie anul curent, pentru prepararea alimentelor şi deservirea a 80 de persoane, în timp ce la acţiunile organizate de Partidul Democrat au participat circa două mii de persoane. Cantina respectivă nu are nici autorizaţie pentru servicii de catering, iar la transportarea alimentelor nu au fost respectate condiţiile termice necesare. La prepararea bucatelor au participat 8 persoane. 3 dintre ele nu activează legal în cadrul cantinei, iar una din cele 5 angajate oficial avea instruirea igienică expirată.

Ca urmare, activitatea cantinei a fost sistată, toate produsele alimentare livrate au fost interzise spre a fi consumate, iar administraţia s-a ales cu un proces verbal. Participanţii la întrunire au fost investigaţi, iar rezultatele de laborator vor fi gata pe parcursul săptămînii curentă. (IPN)