NOU STUDIU DESPRE BENEFICIILE BERII – CARE TIP DE BERE ESTE INSA RECOMANDAT

Un nou studiu, al unor cercetători germani, evidenţiază beneficiile berii, ale cărei ingrediente pot preveni mai multe boli. Totuşi, ei se referă la un anumit tip de bere, care are aceste efecte benefice.

Oamenii de ştiinţă germani spun ca ingredientele din bere sînt un leac pentru obezitate, previn ciroza hepatica, distrug celulele canceroase şi accelerează metabolismul. Totuşi, ei precizează că este vorba de berea fără alcool, care are aceste efecte benefice.

Cercetătorii germani de la Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nürnberg au studiat efectele berii și au ajuns la concluzia că această băutură este benefică pentru organism, cu condiția ca aceasta să nu conțină alcool, precizează ei într-un raport publicat pe site-ul universităţii, citat de Sputnik France.

Unul dintre ingredientele acestei băuturi, xanthohumolul, inhibă steatoza hepatică, ce este cauzată de obezitate și malnutriție. În plus, ucide celulele cancerigene din ficat și combate obezitatea.

Un alt ingredient, acizii izo-alfa, are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății. Aceştia previn leziunile hepatice și influenţează în mod pozitiv metabolismul grăsimilor și zaharurilor.

Împreună, aceste ingrediente inhibă procesele inflamatorii. Chiar şi o cantitate scăzută încetineşte în mod semnificativ apariţia de procese inflamatorii în ficat şi celulele sanguine, spun cercetătorii.

Aceştia îi sfătuiesc pe oameni să consume bere fără alcool, precum şi alte alimente care conțin hamei, precum limonada sau ceaiul de hamei.

Sursa: sputnik.md

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
01.03.24 - 00:46
07.03.24 - 00:42
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
01.03.24 - 00:40
05.03.24 - 18:52