ÎN ATENŢIA PROCURATURII ŞI A CNA!

Faţa hidoasă a cinstei unora

Nu-mi pot asuma meritul de a afirma că am ajuns să cunosc pe deplin psihologia moldoveanului, care este diametral opusă celei a românului, dar nici nu pot sta cu braţele încrucişate atunci cînd este prostit. Începînd cu 2009, s-a lucrat intens pentru îndobitocirea maselor cu aşa-zisul mit al „cinstitului Mihai Ghimpu”, o operă a serviciilor secrete româneşti, iar asta o ştiu din surse directe.

Am scris şi demonstrat, aşa cum a făcut-o şi presa română, despre mizeriile captivităţii în care a fost prins Ghimpu şi Chirtoacă de către securitatea ceauşistă din România, aşa că nu risc să vă mai plictisesc cu acest subiect.

În ziua de Joi, 25 Aprilie, fapt binecunoscut, Marian Lupu, întruchiparea prostiei solemne absolute, a fost demis, în sfîrşit!, din funcţia de preşedinte „nemuritor” al Parlamentului R. Moldova. Prea mult obosise această ţară de mofturile infantile ale acestui găligan cu pretenţii docte!

Exerciţiul demiterii în sine era previzibil din perspectiva bunului simţ, dar eu am fost „cucerit” de mobilitatea Prostului Satului. Acesta, Ghimpu, de la tribuna Parlamentului, dorind să-i determine pe deputaţi să nu voteze demiterea lui Lupu, a spus o porcărie pentru care alegătorii ar trebui să-l castreze cînd vine prin satele lor ca să le cerşească voturile.

Prostul, deşi este şiret, excelează întotdeauna prin exces de zel, adică trebuie să-i convingă pe toţi cei din jur că nu-i aşa, adică prost!

Care-i scăparea cu vorba a lui Ghimpu? Vrînd să-i convingă pe deputaţi să nu voteze demiterea lui Lupu, colegul lui întru subordonare lui Plahoitniuc, acesta-i atenţiona că vor fi alegeri anticipate, că nu vor mai fi nominalizaţi de partidele lor în viitoarele liste de deputaţi, că ce vor face după acea, cum se vor descurca etc.

Vedeţi, aşadar, ce înseamnă funcţia de deputat pentru Ghimpu – învîrteli, salarii mari, îndemnizaţii, călătorii în străinătate pe banii statului, oportunităţi de afaceri etc.?

Public, la postul de televiziune „Publika Tv”, Joi, 25 Aprilie, Ghimpu a afirmat că i s-au oferit 400.000 de euro de către cineva care vroia să-l înscrie pe lista electorală a partidului său în vederea intrării în Parlament. Oare Procuratura şi CNA dorm, nu au oameni care să monitorizeze declaraţiile publice ale politicienilor cu „sensibilităţi coruptibile”? A, uitasem, încă-i Plahoitniuc la „butoane”?

Faţă de situaţia descrisă de Ghimpu, avem de-a face cu o tentativă de corupţie în proporţii destul de mari, asta în scopul infiltrării frauduloase în Legislativ, prin mită, dar avem şi un şef de partid care recunoaşte public acest lucru şi nu l-a denunţat instituţiilor de cercetare penală. Vă daţi seama, oameni buni, că aici este vorba despre 400.000 de mii de euro, bani pe care noi nu-i cîştigăm într-o viaţă? Vă daţi seama că cel care cumpără astfel un post de deputat înseamnă că are şi posibilitatea nu doar să-i recupereze, ci să-i şi înmulţească numai el ştie cum?

Parlamentul Republicii Moldova!!! Trebuie sau nu interogat „cinstitul Ghimpu” de către Procuratura şi CNA? Doar pentru asta, căci celelalte surse de îmbogăţire a lui sunt altă poveste!

Mihai CONŢIU,

televizoman de ocazie