Momentul in care un detinut e batut crunt si electrocutat de 8 gardieni, in SUA

Un video cu imagini șocante în care un deținut e bătut crunt de 8 gardieni de la închisoarea din Auburn, SUA, a fost dat publicității, după o decizie a unui judecător privind acest caz de violență. La doi ani după ce acuzații de violență au fost formulate la adresa gardienilor de la închisoarea Auburn Main, un judecător a acceptat o înțelegere pentru suma de 1,4 milioane de dolari care va fi plătită victimelor. După decizia Justiției, imagini pe care autoritățile le-au dorit ascunse au fost date publicității.

Într-unul dintre filmulețe, se poate vedea cum deținutul Beau Bangert, cunoscut și cu probleme psihice, este agresat fizic de patru gardieni în celula lui creată special pentru cei care au tendința de a sinucide.

Bărbatul este imobilizat, dat cu capul de pereți și apoi lovit brutal cu pumnii de unul dintre gardieni. Ulterior, alți patru gardieni intră în celulă pentru a-l imobiliza pe bărbat. În plus față de sentința judecătorului de Joi, gardienii implicați în aceste cazuri de violență au fost concediați.