MÎNA LUI BALAN DE LA SIS ÎN RUSIA

În numele tatălui Mihai, al fiului Dan, al lu’ tanti Ludmila show, OPRIŢI DECOLAREA!!!

Este imposibil de crezut că există vreo funcţie de conducere pe întreg teritoriul Republicii Moldova din perspectiva cărei ocupanţii ei să nu recurgă la abuzuri. Amploarea abuzurilor este direct proporţională cu importanţa funcţiei. Spre exemplu, un pretor de sector nu-şi poate permite să atingă nivelul de abuzuri ale primarului; o şefă de direcţie de Cultură din ministerul de resort n-are acces la aceleaşi dezmăţuri ca şi ministrul ei; un simplu ofiţer SIS nu poate avea mecanismele de abuzuri de mare anvergură (razmah) pe care le are directorul lui şi tot aşa.

Cele pe care urmează să le citiţi, îl vizează pe Mihai Balan, directorul SIS, înscăunat în această funcţie de Mihai Ghimpu. Pentru că tot am evocat acest context, înainte de-a trece la fondul chestiunii, ţin să constat că Balan îi este în continuare supus lui Ghimpu, căruia îi face servicii la comandă. De aceea, nu înţelegem cum şi ce vrea să reformeze la SIS preşedintele Timofti într-o singură şedinţă a Consiliului Suprem de securitate.

O să vă dau doar un singur exemplu! Săptămîna trecută, Joi şi Vineri, presa scrisă, televiziunile şi radiourile neomenite de Filat deoarece le dispreţuieşte (ca pe toată presa) au relatat faptul că fostul premier și reformatorii din PL, grupul Hadârcă, au fost admonestaţi şi huiduiţi, Joi, cu prilejul depunerii de flori la Piatra Comemorativă a Deportaților și Deținuților Politici în perioada Regimului Comunist Sovietic.

Abia în seara zilei de Joi am avut prilejul să urmăresc, la televiziuni, reportajele făcute la faţa locului. Aici nu-i vorba despre cît de îndreptăţite au fost agresiunile improvizatei grupări de protestatari, ci cui folosesc şi cît de „spontane” au fost. Sînt alcoolici de carieră care ţi-l fac treucă de porci pe orice om de pe stradă. O fac pe patrioţii fără de compromis, radicali şi, desigur, intransigenţi nevoie mare.

În fruntea acestor agitatori am văzut un individ buhăit  binecunoscut – este unul dintre cei vreo 6-7 pe care-i cunosc şi care „au notate agenda” zilele de naştere ale tuturor scriitorilor, artiştilor, locul şi data oricărei lansări de carte, la care, se înţelege, participă ca „observatori” şi, mai ales, mănîncă şi beau pe rupte la mesele care se organizează în astfel de împrejurări. Din cîte am înţeles, aceşti indivizi sunt coordonaţi dintotdeauna de către cineva din SIS. Aceştia, pentru o amărîtă sută de lei, devin cei mai înflăcăraţi şi „sinceri” contestatari nedreptăţiţi de oricine le este indicat. Bineînţeles că SIS nu va recunoaşte nimic din toate acestea, căci asta-i regula de aur!

Bine, să presupunem, prin absurd, că acei „protestatari” au fost spontani, dar asta s-ar fi înţeles dacă-l agresau doar pe Filat! Ce puteau avea ei cu Hadîrcă şi cu faptul că vrea reforma PL şi a votat investirea Guvernului? De bine, de rău, Hadîrcă este conservat în conştiinţa publică drept unul dintre liderii mişcării de eliberare naţională, pe vremea cînd Ghimpu era doar băgător de seamă care mirosea dacă e rentabilă sau nu povestea cu „eliberarea naţională”.

La ora actuală, inamicii de moarte pe care şi-i percepe Ghimpu sunt Hadîrcă şi Filat, căci de Lupu sau Plahotniuc se teme ca de ciumă să-i supere. Altfel pierde „Parstarul” şi comerţul cu combustibili. Prin urmare, nu-i greu de imaginat că Mişa Ghimpu să-l fi sunat pe Mişa Balan şi să-l roage să-i facă acel „serviciu”, mai ales că Filat se scăpase cu vorba cînd a sugerat posibila schimbare a conducerii SIS. Astfel, alcoolicii înrăiţi ai SIS-ului l-au înjurat şi l-au zeflemisit pe Filat cum le-a venit lor mai bine.

Ordin de la Chişinău pentru întîrzierea cu 2 ore a decolării unui avion din Moscova

Acum să revenim la ceea ce vroiam să vă spun, fapte a căror autenticitate ne-a fost confirmată de o sursă a cărei onoare nu poate fi pusă la îndoială.

Mihai Balan, încă actualul director al SIS, spun cei care-l cunosc de-o viaţă, n-a strălucit niciodată prin nimic, dar s-a învîrtit de minune. În realităţile nude şi c rude de aici, nu-i de mirare – oricine poate ajunge ce vrea dacă are relaţii! Mihăiţă al nostru a benchetuit în voie prin diplomaţie, iar mai apoi, graţie încrederii avută de Ghimpu în el, a ajuns mai mare peste informaţiile secrete moldoveneşti. Un Mihai Balan în fruntea SIS este asociat cu imaginea unei babe de 90 de ani mînuind o mitralieră în tranşeele de pe cîmpul de luptă.

Pe de altă parte, cei care ţin la el, afirmă că cea mai mare reuşită a lui în viaţă este tanti Ludmila show şi Dan Bălan, care cîntă şi care, norocos ca şi tatăl lui fiind, a reuşit să cîştige o avere impresionantă dintr-o muzică, totuşi, submediocră, tembelă chiar din punctul nostru de vedere, dar care este bine receptată de un tineret semidoct, robotizat de „superficialităţi decibelice”.

Iniţial, Dan Bălan al lui Mihai Balan a încercat să cucerească America, numai că nu prea i-a mers. Acolo chiar trebuie să ai valoare. N-a tras mari tunuri nici în România, motiv pentru care s-a reorientat spre sînul generos şi firesc al Maicii Rusii.

Băiatului acesta i s-a urcat bine de tot succesul la cap şi se pare că se crede un fel de supraom, un tip care trebuie să fie tratat ca un fel de zeu sau cam aşa ceva. Despre caracterul lui cam nefiresc, de grandoman au spus destule şi foştii lui colegi de trupă. Unde nu-i cultură elementară şi educaţie..., ce mai poţi cere?

Dar iată şi ştirea zilei care n-a fost difuzată din motive lesne de înţeles. Aşadar, în urmă cu ceva timp, acest tip, Dan Bălan, trebuia să zboare cu o cursă aviatică, de la Moscova spre Chişinău, care aparţine companiei Liniile Aeriene Siberiene. Fiind „vedeta care este”, Dan Bălan a întîrziat programat două ore, iar asta în contextul în care ţinea morţiş să vină la Chişinău chiar cu acel avion la care întîrzia.

La ce a recurs, aminteşte de metodele utilizate în uniunile tribale absolutiste din Africa, cu toate că la banii lui şi-ar fi permis un avion personal. Prin urmare, avînd ideea fixă că trebuie să se îmbarce în chiar acel avion al companiei Liniile Aeriene Siberiene, Dan Bălan şi-a adus aminte că tatăl lui este director la SIS în R. Moldova şi l-a sunat „ca să-i rezolve problema”, ceea ce s-a şi întîmplat.

Trebuie să recunoaştem că influenţa lui Mihai Balan la Moscova şi asupra companiei Liniile Aeriene Siberiene  este colosală, iar asta dacă doar prin telefon a reuşit să oblige conducerea companiei aviatice să amîne decolarea avionului cu două ore!!! Astfel, pasagerii acelei curse au fost nevoiţi să aştepte decolarea încă două ore din cauza pretenţiilor de vedetă alintată a lui Dan Bălan, care are un tată cu o astfel de putere. Astfel de situaţii sunt de toată demenţa!

Ditamai directorul SIS ştie să rezolve cele mai nespălate probleme de familie, dar nu a fost capabil să anticipeze, prin metode specifice Serviciului, evenimentele care au dus la trecerea localităţii Varniţa în subordinea Tiraspolului. Asta înseamnă că SIS, în continuare, se informează din ziare sau bîrfe spuse la beţie! Suntem de tot rîsul, ce să mai zicem?! Poate doar faptul că la Moscova se poate descoperi mîna bălană a lui Ghimpu?!

Kurt SOLOVIOV