MIHAI EMINESCU, OMAGIAT LA BRUXELLES

Institutul Cultural Român organizeazat, pe 18 iunie, la sediul librăriei EUROPA NOVA din Bruxelles, o seară literară dedicată lui Mihai Eminescu.

La eveniment a participat actorul Ilie Gheorghe, cunoscut publicului belgian pentru rolul memorabil al personajului Faust, în producţia Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, aflat în turneu la Bruxelles, în 2011, a informat ICR Bruxelles într-un comunicat.

Alături de Ilie Gheorghe, la eveniment a fost prezent poetul clujean Vasile Igna, invitatul Festivalului şi tîrgului francofon de poezie de la Namur.

Seara poetică, dedicată personalităţii şi operei lui Mihai Eminescu, a cuprins un recital din lirica eminesciană şi o expoziţie de carte, la care au participat studenţii înscrişi la cursurile de limbă română organizate de ICR Bruxelles. Actorul Ilie Gheorghe a recitat din lirica eminesciană, iar poetul Vasile Igna a completat seara literară cu propriile creaţii.

Publicul prezent a ascultat, în traducerea şi lectura lui Adrian Sahlean, poemul Luceafărul, în limba engleză, şi poeziile autorului în franceză, selectate din lucrarea Poésies de Mihai Eminescu proposées par Michel Stériade, apărută la editura Héméra, în 1989.

Moldpres