Matteo Salvini este pregatit sa lucreze cu Steve Bannon pentru a salva Europa

Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini, ministru de Interne în Guvernul de la Roma, s-a declarat pregătit să lucreze cu Steve Bannon, fost consilier al Preşedintelui american Donald Trump, pentru a face din formaţiunea sa politică ‘primul partid parlamentar european şi pentru a salva Europa’, a transmis Sîmbătă AFP. ”El este cu noi!”, a scris Vineri pe Twitter belgianul Mischaël Modrikamen, liderul Partidului Popular, o mică formaţiune valonă de extremă dreapta, care îl însoţeşte pe Steve Bannon în eforturile de a reuni populiştii şi euroscepticii în interiorul unei ‘Mişcări’ paneuropene. Mesajul a fost însoţit de o fotografie a celor trei bărbaţi, la finalul unei întîlniri desfăşurate la sediul Ministerul de Interne italian. Întîlnirea a avut loc în marja Forumului de la Cernobbio (Nordul Italiei), ce reuneşte lideri politici şi economici.

Matteo Salvini a explicat că alegerile europene din mai 2019 reprezintă o ‘ocazie de schimbare istorică şi ultimul prilej de a salva Europa’. Prezent la Cernobbio, liderul extremei drepte olandeze Geert Wilders s-a arătat interesat de proiect. ”Elita actuală nu abordează problema imigraţiei în masă şi a islamizării aşa cum ar trebui, oamenii sunt nervoşi, terorismul persistă şi chiar se extinde, şansele pentru partide ca al nostru şi o forţă unită vor fi istorice şi mai solide în anii următori în Europa”, a declarat el.

Steve Bannon încearcă să creeze o organizaţie intitulată ‘Mişcarea’, care ar urma să se implanteze la Bruxelles în vederea favorizării ascensiunii populismului de dreapta în Europa.