Intr-un sat polonez, de 9 ani se nasc numai fete

Băieţii sunt la mare căutare într-un sat din Polonia. Localitatea duce lipsă de reprezentanţii sexului masculin, pentru că în ultimii 9 ani aici nu s-a mai născut nici un băiat, ci doar fete. Aşa că primarul a pus pe ordinea de zi o sarcină atipică: familia care va aduce pe lume primul fiu, va primi o recompensă.

Miejsce Odrzanskie, un sătuc din Sudul Poloniei, aflat la granița cu Republica Cehă, este probabil aşezarea rurală cu cele mai multe fete. Băieţii sunt în minoritate pentru că nici unul nu a mai fost adus pe lume în aproape un deceniu. Ultimul născut aici, în 2010, s-a mutat într-un sat vecin, iar cel mai tînăr băiat are 12 ani.  Aşa că, în lipsa unei forţe de muncă masculine, fetele au preluat controlul. De exemplu, brigada de pompieri este alcătuită, în mare parte, din reprezentantele sexului frumos.

Femeie: “Fără băieţi ne înţelegem mult mai bine. Dacă una spune ceva, punem repede în aplicare. În schimb, dacă sunt şi băieţi implicaţi, durează ceva pînă începem o activitate. ”

Nimeni nu știe de ce cuplurilor din acest sat li se nasc rareori băieți. Cei mai mulți dintre cei aproximativ 300 de locuitori sunt femei și localnicii spun că lucrurile stau așa de foarte mult timp. Pentru a ieşi din impasul demografic, primarul localităţii, care... întîmplător are şi el tot două fete, a promis că va răsplăti primul cuplu care va da naștere unui băiat.

Primar: “Am pregătit o surpriză pentru părinţii primului băiat care se va naşte în Miejsce Odrzanskie.” Primarul nu a dezvăluit care va fi răsplata, însă a asigurat cuplurile interesate că ”darul va fi unul atrăgător”.