INCA UN MILITAR RUS, RETINUT PE AEROPORTUL DIN CHISINAU

Un militar rus, care intenţiona să intre pe teritoriul Republicii Moldova, a fost reţinut luni pe Aeroportul Internaţional Chişinău, fiind al doilea caz de acest gen anunţat în ultimele zile de vameşii moldoveni.

Militarul a fost reţinut, după ce poliţiştii de frontieră au depistat că acesta avea acte de identitate eliberate de către autorităţile separatiste din stînga Nistrului.

La 22 mai, un cetăţean rus a primit interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, după ce vameşii de pe Aeroportul Internaţional Chişinău au constatat că acesta este ofiţer în cadrul Ministerului Apărării rus şi intenţiona să se deplaseze în Transnistria, fără să fi înştiinţat anterior autorităţile moldovene.

La 14 mai, alţi doi militari ruşi, care intenţionau să ajungă în Transnistria, au fost reţinuţi pe aeroportul din Chişinău.

În toate aceste cazuri, militarii ruşi au fost trimişi înapoi la Moscova.

Radio Europa Liberă notează că autorităţile Republicii Moldova nu au explicat deocamdată frecvenţa acestor incidente, iar cele din Rusia nu au avut nicio reacţie publică în această privinţă.

Sursa: Agerpres