Igor Dodon s-a intilnit cu Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Republica Moldova

Şeful statului i-a transmis Preşedintelui român Klaus Iohannis invitaţia de a vizita RM

Cu Excelența Sa, Daniel Ioniță, șeful statului a mai avut cîteva discuții amicale și productive despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atît în domeniul economic, cît și în cel cultural.

Igor Dodon l-a asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămîne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. ”Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a menționat Președintele statului, adăugînd că un temei important pentru întîlnirea de astăzi a fost dorința sa de a-i înmîna domnului Ambasador Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată Președintelui României, domnului Klaus Iohannis.

”Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă. 

Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a concluzionat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei