IGOR DODON S-A INTILNIT CU "AMBASADORII CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL"

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu "Ambasadorii Campionatului Mondial de Fotbal", care vor reprezenta în premieră Republica Moldova la proiectul internaţional pentru copii "Fotbal pentru Prietenie", care se va desfășura în perioada 8-15 iunie, în capitala Federației Ruse.

Valentin Carp și Nicolae Sulă de 11-12 ani, au fost selectați în baza unui concurs riguros la care au participat circa 50 de tineri din toată țara.

În cadrul proiectului internațional, tinerii ambasadori vor avea ocazia să se întîlnească cu personalități din lumea fotbalului, să interacționeze cu copii din 211 țări, să promoveze valorile programului în cercurile lor de prieteni. De asemenea, aceștia vor fi prezenți la meciul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2018.

În context, șeful statului i-a felicitat pe tineri cu reușitele obținute și le-a urat succes în continuare. Igor Dodon a reiterat faptul că este mîndru de copiii și tinerii activi ce se implică în diverse proiecte și fac față cu demnitate provocărilor.

Totodată, Președintele a menționat că programul internațional "Fotbal pentru Prietenie" este o platformă care prevede atragerea copiilor în fotbal, în special, dezvoltarea și educarea copiilor prin intermediul unor valori importante, cum ar fi prietenia, demnitatea, loialitatea, dreptatea şi respectul.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova