Igor Dodon: „Republica Moldova și România pot rămîne state-prieteni”

„De ce insistați ca reacția de apărare a cetățenilor să le transforme în state aflate în dușmănie?"

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, trage următorul semnal de alarmă:

„Mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești. Patria e prețuită mai ales atunci cînd este amenințată din exterior, de forțe care doresc distrugerea și dispariția noastră. Zilnic, în adresa mea, vin mesaje din teritoriu, în care oamenii se arată indignați și revoltați de acțiunile antistatale ale unioniștilor susținuți din exterior, dar și de suportul tacit oferit lor din interior.

Numai într-un stat cu voință politică paralizată e posibil ca în primării să fie semnate acte anticonstituționale, de lichidare a statalității și independenței. Inacțiunea organelor de stat înseamnă suport direct, fie și ascuns, al activității antistatale a unioniștilor.

În asemenea circumstanțe de pericol iminent pentru țară și populație, declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetăţenilor și daca situaţia va ieşi de sub control, pe 25-27 martie, eu, ca șef de stat, voi forma un Front National, pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească. Ceea ce ne unește pe noi, indiferent de etnie sau preferințe politice, este iubirea pentru Moldova, pentru Patria noastră.

Anunț și autoritățile locale și străine implicate în procesele anticonstituționale și antistatale, că acțiunile lor vor avea efect de bumerang și, în ultimă instanță, vor întări identitatea moldovenească, numai că, concomitent, ar putea genera reacții foarte negative față de puterea centrală din Chișinău și față de exponenții imperialismului și ai politicii revanșarde din statul vecin.

Republica Moldova și România pot rămîne state-prieteni. De ce insistați ca reacția de apărare a cetățenilor să le transforme în state aflate în dușmănie?”

 

Nistor Grigore 16.03.2018 - 13:13

Astfel grait -a Dodon, omul fara neam și patrie ci doar reprezentantul lui Putin in R. Moldova.