Igor Dodon: Pe 23 Februarie, vom afla daca Republica Moldova se poate transforma intr-un stat prezidential doar in baza deciziei CC

În data de 23 Februarie, vom afla dacă Moldova se poate transforma dintr-un stat parlamentar într-o republică prezidențial doar în baza unei decizii a Curții Constituționale (CC). Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, după ce Înalta Curte a anunțat că deputații nu pot începe procedura parlamentară privind numirea Guvernului Gavrilița pînă la o decizie finală a CC.

„În cazul în care CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, președintele țării va obține posibilitatea de a bloca activitatea oricărui Parlament, de a-l dizolva și de a provoca alegeri anticipate de atîtea ori, de cîte ori va decide că este necesar, ori pînă cînd în Legislativ va fi creată o majoritate formată din membrii de partid sau aliații șefului statului”, a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a precizat că, de facto, decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița a fost suspendat pînă în data de 23 Februarie 2021.
Preluare NTV Moldova