Igor Dodon: Basescu e un alt as din mineca al democratilor

Într-o postare recentă pe Facebook, Preşedintele Igor Dodon scrie despre manevrele prin care PDM urmăreşte o largă coaliţie de dreapta cu PAS, PPDA, PL sau PUN, acesta din urmă avîndu-l pe ex-preşedintele român pe post de locomotivă electorală. Potrivit şefului Statului, coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă prin aceea că PL, PDM, PAS și PPDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 Noiembrie din Chișinău, împotriva primarului corupt și unionist Dorin Chirtoacă.

„Acțiunile PDM-ului din această Toamnă, orientate împotriva instituției prezidențiale, constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018.
Pas cu pas, democrații pregătesc terenul politic și diplomatic pentru o largă coaliție postelectorală de dreapta, așa cum au declarat în repetate rînduri, inclusiv recent prin vocea speakerului Andrian Candu.

De această dată, constatăm că democrații acceptă să facă alianțe politice nu doar cu PAS și PPDA, ci și cu așa forțe declarate unioniste ca PL sau PUN, dacă acestea vor trece în Parlament. A fost menționat și numele lui Traian Băsescu, drept politician cu care democrații ar forma o alianță.

Consider că asemenea intenții constituie o desconsiderare a valorilor statalității moldovenești și trădează adeziunea camuflată a guvernării pentru proiectul unionist, al cărui principal exponent este anume Traian Băsescu.

Coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă azi, cînd PL, PDM, PAS și PPDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 Noiembrie din Chișinău împotriva primarului corupt și unionist Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, cînd toată dreapta va avea aceeași agendă politică.

Au fost și alte situații cînd centru-dreapta s-a mobilizat politic sau mediatic împotriva mea, ca Președinte, pe criterii exclusiv geopolitice și identitare.

Înțelegem că guvernarea dorește din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susținere și totodată să le impună celor din PAS, PPDA și PL necesitatea unei coaliții de dreapta.

Îi anunț însă că, așa cum arată și sondajele, socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară, prin urmare orice coaliție de dreapta va fi minoritară, iar PDM se va pomeni în opoziție, unde va suporta consecințele acțiunilor sale din prezent.”