IGOR DODON A PARTICIPAT LA MASA ROTUNDA CU GENERICUL ”DESCOPERA MOLDOVA OSPITALIERA”

Igor Dodon a participat la masa rotundă cu genericul ”Descoperă Moldova ospitalieră” care a fost organizată sub patronajul Președintelui Republicii Moldova cu scopul de a prezenta potențialul turistic al țării noastre și atragere a turiștilor străini.

Șeful statului a salutat participarea la acest eveniment a reprezentanților din circa 80 de companii turistice din mai multe regiuni ale Federației Ruse – Moscova, Samara, Tver, Breansk, Murmansk, Oriol, Togliatti, Smolensk ş.a, o companie din oraşul Vitebsk (Belarus), precum și din țara noastră.

Igor Dodon a salutat faptul că oaspeții din străinătate, pe parcursul a două zile de aflare în Moldova, au avut prilejul să se familiarizeze cu activitatea unor companii vinicole din Moldova, cu bucătăria naţională, tradiţiile şi obiceiurile moldovenilor și a etniilor ce locuiesc în țara noastră.

”Republica Moldova are un potenţial al turismului care trebuie să-l dezvoltăm și să-l utilizăm la maximum. Promovarea potenţialului turistic şi dezvoltarea infrastructurii necesare sînt prioritățile de bază pe care ni le propunem pentru a spori atractivitatea țării noastre ca destinaţie turistică.

Îmi exprim speranța că actualul tur de descoperire a Moldovei precum și organizarea unor evenimente şi misiuni cu impact pentru creşterea notorietăţii Republicii Moldova, vor impulsiona dezvoltarea turismului în țara noastră.

Moldova este o țară frumoasă și ospitalieră! Sper ca acest mesaj să ajungă la toți prietenii și cunoscuții participanților la acest eveniment”, a subliniat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova