Ghimpu, un scamator politic fugit de la infirmerie

Guzganul politic Ghimpu a testat, iarăşi, răbdarea medicilor de la Secţia de Psihiatrie, dar şi pe cea a cîtorva moldoveni cînd a anunţat, Vineri, 28 Octombrie, că renunţă să mai candideze la Preşedinţie, iar asta în favoarea Maiei Sandu. În schimb, nu a înaintat nici o condiţie, ci… o rugăminte condiţionată: Sandu să-i preia de pe umeri şi din puţinele lui circumvoluţiuni de pe creieraşi povara unirii RM cu România.

Ce poţi să-i răspunzi unui astfel de pacient care îşi administrează zilnic supradoze de rudotel? Nimic! Faci ce i-au făcut şi medicii români fraţi, Vara trecută, cînd au fost nevoiţi să-l invite la un „simpozion”, iar asta deoarece cînd a ajuns la Iaşi a spus că se numeşte Decebal, iar la Drobeta Turnu Severin s-a recomandat cu numele de Burebista. Iniţial, au intrat pe fir Poliţia şi serviciile secrete, căci se părea că au de-a face cu un terorist cu multiple identităţi false. Norocul lui a stat în mîinile Alinei Zotea, care le-a fluturat discret autorităţilor un termometru, în timp ce îi privea pe oamenii legii promiţător, cu subînţeles!

Norocul nostru că prin candidatura lui Ghimpu şi a nesăţioasei unioniste Ana Guţu, după 30 Octombrie, vom afla exact numărul unioniştilor moldoveni! Care sondaje? Veţi vedea şi ce prăpăd va fi în PL, cînd Ghimpu nu va obţine nici 1%!