GHIMPU ŞI CHIRTOACĂ, CIOCUL MIC, ŢĂRANILOR!

Mic studiu gnoseologic auctorial de apertură a capacităţilor indivizilor de a fi slinoşi, soioşi

Autor: Mihai CONŢIU

Moldovenii sunt cu mult mai isteţi decît îşi închipuie cuplul nătîng şi şiret, în acelaşi timp, Mihai Ghimpu-Dorin Chirtoacă. Ultimul, Chirtoacă, studiindu-l din punct de vedere clinic, psihologic, acest duet de suflat în borşul altuia îmi creează sentimentul tot mai acut că este rezultatul unui incest. Cred că din aceste perspective îi este abordat profilul psihologic şi de către serviciile secrete române.

Ghimpu şi Chirtoacă, luaţi unitar, reprezintă simbioza cea mai nocivă dintre incultura brutal-agresivă şi pseudo-inteligenţa formată pe reţelele de socializare. În autosuficienţa lor, îşi imaginează că moldovenii, în general vorbind, sunt mai nătîngi decît ei. Nu este deloc aşa. Dacă l-au votat pe Chirtoacă la Primărie şi, în consecinţă, l-au tîrît şi pe Ghimpu în Parlament, asta înseamnă că, lipsiţi fiind de alternativă, au sperat că cei doi, în sfîrşit, se vor deprinde cu utilizarea săpunului. N-a trecut mult şi moldovenii s-au convins cu cine au de-a face – doar unul foloseşte săpunul – Chirtoacă – dar nu pentru spălat, iar deţinuţii ştiu despre ce-i vorba!

Chirtoacă ştie prea bine că cel de-al doilea mandat l-a cîştigat la limita cea mai sensibilă a legalităţii. Cu toate acestea, se umflă în pene cu neruşinare, ştiind foarte bine că este indezirabil pentru marea majoritate a locuitorilor Capitalei, el fiind mai degrabă un fel de primar al suburbiilor.

Faptul că minusculul partid de familie al lor, PL, are majoritate de consilieri municipali, dar şi că Chirtoacă a avut „argumente credibile” să fure efectiv, la mustaţă, voturile de care avea nevoie, toate le datorează lui Vlad Filat. Dacă PLDM nu-şi retrăgea candidatura proprie la Primăria Chişinăului, acum primar, cel mai probabil, ar fi fost Igor Dodon, iar majoritatea din Consiliul Municipal ar fi aparţinut liberal-democraţilor.

Oricîte scuipături şi grohăituri ar bîigui Chirtoacă şi Ghimpu, iar asta dintr-o ură specifică unor astfel de primitivi, privind în ansamblu, cu obiectivitate, constatăm că PLDM-ul lui Filat a făcut mai multe concesii ştampilei de partid a lui Ghimpu. Filat a ştiut prea bine că retrăgîndu-şi candidatura proprie la Primăria Chişinăului, pierde şi voturile pentru Consiliul Municipal, căci alegătorii, printr-o deviaţie opţională instinctivă, au migrat spre PL ca votanţi doar, nu şi ca simpatizanţi ai acestei ciudate creaturi de partid.

Am observat că nici Filat n-a uitat acest lucru deoarece l-a amintit şi la o emisiune televizată, numai că, se observă, nu are abilitatea de prezenta pregnant acest serviciu politic, această concesie făcută acestor ţărănoi rudimentari cu pretenţii de politicieni versaţi, care, în fond, nu sunt altceva decît nişte pungaşi politici!

Ori de cîte ori îi văd la televizor şi îi ascult vorbind, am senzaţia că scuipă vorbele, nu le rostesc, iar cuvîntul care-mi vine instantaneu în minte pentru a-i defini este „slinoşi” sau „soioşi”, căci sunt sinonime. Sunt absolut sigur că aproximativ acelaşi lucru îl simt, în primul rînd, toţi românii care, întîmplător, îi văd şi ascultă, dar şi totţi moldovenii cu bun simţ elementar.

Am motive să cred că acelaşi lucru îl simte chiar şi Corina Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel, care măcar a citit 6 cărţi şi 3 reviste pentru adulţi în îndelungata ei viaţă, dar nu are ce face, înghite în sec şi în umed ori de cîte ori i se cere pentru că „s-a vîndut”. Femeie sensibilă şi dornică, de!

În concluzie, ţărănoii ăştia doi, Ghimpu şi Chirtoacă, ar trebui să facă ciocul mic atunci cînd este vorba despre concesii politice!