GHANA SI AFRICA DE SUD AU DEBUTAT CU STINGUL

Naţionala Ghanei, una dintre favoritele la cîştigarea Cupei Africii pe Naţiuni 2015 a debutat, luni, cu stîngul. “Stelele negre” au pierdut, scor 1-2, meciul cu Senegal, din Grupa C. Ghana a deschis scorul în minutul 14, cînd André Ayew a transformat un penalty. Mame Biram Diouf a egalat în minutul 58, iar Moussa Sow, jucător legitimat la Fenerbahce, a marcat golul victoriei senegalezilor în minutul 90.

În celălalt meci al grupei C, Algeria a învins, luni, cu scorul de 3-1, selecţionata Africii de Sud. După o primă repriză fără goluri, sud-africanii au deschis au deschis scorul în minutul 51, prin Thuso Phala. Algerienii au egalat printr-un autogol, semnat de Hlatshwayo, în minutul 67. Au urmat golurile înscrise de Faouzi Ghoulam 72 şi Islam Slimani 83. La scorul de 1-0, Africa de Sud a ratat şansa de a se distanţa pe tabelă, ratînd un penalty prin Rantie, în minutul 54.

Selecţionerul Africii de Sud, Ephraim Mashaba, a declarat, după meciul cu Algeria, că echipa sa nu merita să piardă. El a spus că penalty-ul irosit de formaţia sa, atunci cînd conducea cu 1-0 a contat enorm.

”Echipa cea mai bună a pierdut acest meci. Ne-am creat multe ocazii de gol în prima repriză, dar după ce am ratat penalty-ul totul a decurs împotriva noastră. Algeria a fost norocoasă. Noi trebuia să rămînem concentraţi. La autogol, a fost o problemă de comunicare între portar şi fundaşi. Sînt lucruri ce mai trebuie lucrate la antrenament. Ne rămîn două meciuri de jucat. Va trebui să le cîştigăm”, a declarat Mashaba.

Cele două formaţii s-au întîlnit în Grupa C de la CAN 2015.

Sursa: romaniansoccer.ro