FLORICELELE DE PORUMB, MAI BOGATE IN ANTIOXIDANTI DECIT FRUCTELE

Floricelele de porumb sînt sănătoase, deoarece conţin mai multe substanţe antioxidante (polifenoli) decît fructele şi legumele. Un cercetător american specializat în studiul componentelor sănătoase din ciocolată, nuci şi alte gustări a explicat faptul că polifenolii se găsesc în concentraţii mai mari în popcorn.

Acest aliment conţine doar 4% apă, iar polifenolii se diluează în procentul de 90% apă care se regăseşte în majoritatea fructelor şi legumelor.

Ultimele cercetări indică faptul că floricelele de porumb ar trebui incluse în dieta zilnică, deoarece au un conţinut scăzut de ocalorii şi oferă rapid senzaţia de saţietate. Savanţii de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, au observat că acest aliment conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decît fructele şi legumele. Cele 300 mg de antioxidanţi din popcorn luptă cu radicalii liberi, prevenind deteriorarea celulelor. În plus, cercetătorii au descoperit că pe lîngă aceşti antioxidanţi, floricelele de porumb sînt bogate în fibre. Cu toate acestea, nutriţioniştii spun că din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească cele cinci porţii de fructe şi legume. Deşi este bogat în antioxidati, popcornul este sărac în vitamine şi minerale (substanţe nutritive care sînt critice pentru o sănătate bună, dar care lipsesc din popcorn).

În ciuda faptului că sînt cereale integrale, nu toate tipurile de popcorn sînt sănătoase. Unele sînt foarte bogate în sodiu, grăsimi trans şi grăsimi saturate, fiind mai nocive decît chipsurile. Popcornul pentru microunde este foarte rar sau aproape niciodată natural. Cele mai sănătoase floricele de porumb sînt cele făcute acasă, la cratiţă.

Sursa: doctorexpres.ro