EXPOZIŢIE POLONEZĂ „CULORILE ORTODOXIEI”

La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova (BNRM) a fost vernisată expoziţia „Culorile Ortodoxiei”. Ea cuprinde 200 de fotografii, realizate de 57 de autori din Polonia. Evenimentul este organizat sub patronajul Preşedintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski cu binecuvîntarea Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir şi a Mitropolitul Varşoviei şi al Întregii Polonii, Sava.

„Avem o comunitate ortodoxă puternică, mai ales în estul Poloniei. E o mare bucurie că imaginile ce atestă miracolul credinţei au ajuns la Chişinău: sînt locuri încărcate de spirit", a declarat Ambasadorul Poloniei la Chişinău, Artur Michalski.

Directorul BNRM, Alexe Rău a afirmat că acesta este un proiect cultural, care constă în realizarea la un înalt nivel artistic a unor fotografii cu biserici, mănăstiri, credincioşi, tradiţii creştine. Proiectul este internaţional, iar autorii lui intenţionează să organizeze expoziţii despre ortodoxia din toate ţările lumii.

„Prima expoziţie din acest proiect este consacrată ortodoxiei din Polonia. Fiind o ţară catolică, în Polonia există şi o minoritate ortodoxă. Expoziţia inaugurată este rezultatul colaborării între Ambasada Poloniei la Chişinău, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove”, a menţionat Alexe Rău.

La ceremonia de inaugurare a expoziţiei au mai participat Alexander Wasiloc, coordonatorul proiectului şi Vitalie Vitkovski, liderul comunităţii poloneze din R. Moldova. Expoziţia poate fi vizionată pînă la 15 octombrie curent.

 Sursa: Moldpres