EXPOZIŢIA FOTOGRAFILOR PROFESIONIŞTI

Cei mai talentaţi fotografi din Moldova şi-au expus lucrările la Galeria de Artă "Constantin Brâncuşi" din capitală.

Moderatorul acestui eveniment cultural, criticul de artă Tudor Braga, a calificat acest vernisaj ca pe o trecere în revistă a activităţii fotografilor profesionişti timp de mai bine de 10 ani. El a adăugat că, spre deosebire de artiştii fotografi lituanieni, expuşi în sala vecină, noi nu avem o şcoală, ci doar lideri independenţi, foarte buni, de talia lui Mihai Potârniche, iniţiatorul prezentei expoziţii.

Printre iubitorii de artă fotografică s-a aflat şi pictorul Gheorghe Oprea, şeful secţiei expoziţii de la Muzeul Naţional de Arte, care a găsit mai expresive fotografiile în alb-negru. "Cele mai reuşite dintre ele reprezintă copiii sau frumuseţea corpului omenesc, ca în lucrările lui Florin Tăbârţă", a conchis Gheorghe Oprea.

"Gama foarte largă de fotografii poate fi redusă la două genuri: fotografii documentare şi artistice. La ultima categorie, cea mai importantă, subscriu colegii mei, Serghei Lopatinschi şi Igor Zenin", a opinat Oleg Caneev, fotograf peisagist.

Participanţii la vernisaj au apreciat simţul umorului şi tehnica deosebită a studiilor artistice semnate de Andrei Mardare, fotoreporter la agenţia Moldpres.

Sursa: Moldpres