Europol anunta arestarea a 24 de persoane si destructurarea unei retele de trafic de copii

Organizaţia europeană de Poliţie Europol a anunţat Marţi arestarea a 24 de persoane şi destructurarea unei reţele de trafic de copii, în urma unei vaste operaţiuni a forţelor de ordine din 22 de state ale Uniunii Europene, printre care şi România, transmite EFE, potrivit agerpres.

Operaţiunea a avut loc la sfîrşitul primei săptămîni din luna Iulie şi a permis identificarea a 51 de copii şi 72 de adulţi ca ‘victime potenţiale ale traficului’, a informat Europol într-un comunicat. Cel mai mic dintre aceşti copii este în vîrstă de doar 2 ani. ‘Copiii erau exploataţi prin muncă forţată, cerşetorie forţată şi în scopuri sexuale’, a precizat organizaţia de Poliţie.

Operaţiunea forţelor de ordine s-a desfăşurat în Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia şi Spania.

Forţele de Poliţie din mai multe state au reţinut 24 de suspecţi de trafic de minori şi au arestat alte 61 de persoane pentru alte infracţiuni asociate, precum trafic cu migranţi şi contrafacere de documente, precizează comunicatul Europol.