Este PACE o formatiune terorista care trebuie scoasa in afara legii?

Statul de drept, siguranța cetățeanului, ”teroristul” Cavcaliuc și tăcerea  președintei Sandu

Mihai CONȚIU

Siguranța cetățeanului este mai presus decît siguranța Statului pentru că prima garantează existența celei de-a doua! În după-amiaza zilei de 6 Aprilie, în jurul orei 18,00, a fost săvîrșită o acțiune cu tentă teroristă, în urma căreia oamenii legii și autoritățile Statului au reacționat de parcă ar fi fost vorba de o banală ceartă soldată cu zgîrîeturi între niște vecini care nu se suportă reciproc. Este vorba despre faptul că au reacționat, tardiv, adică abia a doua zi! În numele unui partid, PACE, trei indivizi l-au abordat, în fața casei sale, pe vicepreşedintele raionului Sîngerei pe domeniul Sănătății Tudor Tutunaru. Unul dintre ei i-a turnat în cap lui Tutunaru o sticlă cu verde de briliant, acesta ajungînd, ulterior, în regim de urgență, la spital, avînd afectați grav ambii ochi. Practic, riscă să-și piardă parțial sau total vederea.

Motivul acestui atac terorist: i-au turnat verde de briliant în cap din ”revoltă” că Tutunar ar fi corupt (sic!) deoarece s-a vaccinat ”în contul medicilor”. Demn de reținut este faptul că Tutunaru, în mod corect, anunțase, din timp, că se vaccinează din legitimul motiv că este vicepreşedintele raionului pe domeniul Sănătății, dar și pentru a fi un exemplu pentru cei care refuză vaccinare sub influența conspiraționiștilor inconștienți.

Pînă aici, e clar că avem de-a face cu un act criminal premeditat! Astfel, instituțiilor de anchetă nu le rămînea decît să-i rețină pe făptași, să le încadreze penal acțiunea criminală premeditată, să-i pună sub acuzare și să transmită dosarul instanțelor de judecată.

Chestiunea, însă, a căpătat amploare prin intrare în scenă a președintelui acestui partid, PAC, fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc. Acesta nu doar că le-a luat apărarea acestor teroriști, dar a și amenințat că astfel de atacuri criminale se vor mai desfășura în întreaga Țară! Această acțiune ”în susținerea medicilor” a fost prima, dar de azi înainte în toată țara va fi făcut acest lucru”, a amenințat Cavcaliuc.

În consecință, totuși, avem de-a face cu o declarație publică, de un angajament politic asumat prin aceia că unul din obiectivele PACE este desfășurarea, la nivel național, a unor alte astfel de atacuri teroriste. Domnilor procurori și polițiști, avem sau nu de-a face cu o amenințare teroristă la nivel național din partea unui partid politic?

Acest personaj periculos, Cavcaliuc, aflat încă în libertate, printre altele, a mai transmis că Tutunaru a făcut abuz de funcția sa, iar acțiunea a avut drept scop să-l ”marcheze pe acest nerușinat cu verde de briliant, fiindcă ”este simbolul medicilor care îl folosesc la tratarea pacienților”. Milițianul brutal din Cavcaliuc știe că printre ”simbolurile lucrative” ale medicilor mai sunt și bisturiul, și fierăstrăul de amputat unele membre etc. Le va folosi și pe aceste împotriva moldovenilor? Ulterior, înțelegînd că ”i-a luat-o înainte gura de milițian opresiv”, Cavcaliuc a cerut ca expunerile sale să fie luate drept ”declarații politice”! Auziți ce nerușinare și tupeu!

După ce, cu o întîrziere discutabilă, a fost reținut DOAR executorul acestei acțiuni teroriste, Cavcaliuc are impertinența și cinismul să spună că agresorul este deja ”un deținut politic”, o victimă a unui ”dosar politic”.

Acum imaginați-vă: dacă în calitate de civil și de lider al unui partid politic încurajează și comandă astfel de acțiuni teroriste, vă imaginați ce nelegiuiri a patronat Cavcaliuc în calitate de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției al unui regim criminal, pînă în 2019? Pentru ce fapte ”eroice” a fost făcut colonel și i s-a umplut pieptul cu o mulțime de distincții? Din ce muncă cinstită a avut și are averile pe care le deține, el și familia lui – mașini, case, afaceri (de partid nu mai vorbesc!)?

Culmea ironiei – formațiunea politică pe care o conduce (patronează) se numește Partidul Acasă Construim Europa, cu abreviatura PACE! PACE mai poate însemna și Partidul Acțiunilor Criminale Executorii! Față de cele arătate mai sus, întrebăm:

De ce președinta Maia Sandu nu a emis o poziție fermă față de acțiunile și declarațiile PACE, care, cu adevărat, sunt de esență teroristă?

De ce instituțiile de forță nu i-au reținut și pe ceilalți doi complici care l-au mutilat pe Tutunaru?

De ce aceleași instituții ale Statului nu s-au autosesizat în cazul amenințărilor lui Cavcaliuc, care sunt proferate la nivel de Țară?

Trebuie acuzat penal Cavcaliuc?

Toate aceste acțiuni și declarații oficiale sunt sau nu suficiente pentru scoaterea în afara legii a PACE?

Se teme cineva de Cavcaliuc din cauza unor potențiali complici în MAI și Procuratură?

Există cu adevărat un Stat de drept sau doar o făcătură, o improvizație de Stat în care indivizii periculoși, ca acest Cavcaliuc, trăiesc și acționează după propriile lor legi?

A acționat sau nu PACE și Cavcaliuc la fel ca și teroriștii de Stat?

Suntem sau nu în fața unui atentat la siguranța cetățeanului și a Țării?

Sunt întrebări mult prea incomode pentru ca cineva să le caute răspuns!

P. s. 1: Înțelege cineva ce lume brutală, primitivă, semianalfabetă, criminală, banditească și prădătoare condusă, pe alocuri, și de indivizi educați cu aproximație se tot impune în această Țară?

P. s. 2: Vineri, 9 Aprilie, Judecătoria Sîngerei a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună, decizînd plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Această decizie este clar încurajatoare pentru acești indivizi fanatici și extrem de violenți, care pot recurge la alte ”simboluri ale medicilor”, începînd cu bisturiul, pentru că, nu-i așa?, nu poate fi considerat armă albă. Cine urmează?