„DONEAZA SINGE – SALVEAZA VIATA UNUI VETERAN!”

În ajunul sărbătorilor luminoase de Paşti şi al marii sărbători Ziua Victoriei, Asociaţia donatorilor de sînge din Republica Moldova a dat start acţiunii – lunar republicane „Donează sînge – salvează viaţa unui veteran!”.

Şi de data aceasta ne adresăm tineretului, oamenilor de bună-credinţă, patrioţilor ţării noastre cu apelul de a manifesta milostivire şi umanitate: să doneze gratuit, utilitar sînge pentru pensionari şi invalizi – veterani şi participanţi ai războiului aflaţi în singurătate şi îndurînd sărăcie, pentru cei care şi-au vărsat sîngele pe cîmpul de luptă. Sîngele vostru le va fi de folos în restabilirea sănătăţii, salvarea şi păstrarea vieţii, fiind necesar şi pentru efectuarea diferitor operaţii chirurgicale. Apropo, în Moldova, pe parcursul unei singure zile, se fac mai mult de 100 operaţii, care necesită folosirea sîngelui donatorilor.

Noi trebuie să ţinem minte mereu că fiecare dintre noi avem o mare obligaţie în faţa veteranilor de război. A avea grijă de ei, a-i ajuta mereu – este cauza noastră sfîntă.

Reamintim: la Chişinău puteţi da sînge în decurs de o lună la Centrul naţional de transfuzie a sîngelui, care se află pe str. Academiei 11 (între orele 8.00 – 14.00), iar în centrele raionale – la spitalele raionale, avînd cu sine buletinul de identitate.

Urmează să conştientizaţi faptul important: sîngele se colectează în cadrul acţiunii – lunar.

Valeriu SLAVINSCHI,
preşedintele Asociaţiei donatorilor de sînge din RM, „Donator de onoare” din RM, veteran al mişcării donatorilor de sînge

Dumitru SLAVINSCHI,
activist al mişcării donatorilor de sînge, cavaler al ordinului „Insigna de onoare”