DIRIJORUL ŞI VIOLONISTUL VLADIMIR SERBUŞCĂ A ÎMPLINIT 60 DE ANI

Dirijorul, violonistul şi aranjorul Vladimir Serbuşcă a împlinit 60 de ani.

S-a născut pe 30 septembrie 1953 în satul Cuza Vodă, raionul Drochia. În 1973 a absolvit Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” şi, în 1982 – Institutul de Arte „Gavriil Musicescu”.

În anii 1980-1990 este solist-instrumentist al Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, iar în 1990-1996 - solist-instrumentist al Orchestrei de muzică populară „Mugurel”, condusă de Ion Dascăl.

Din 1996 pînă în prezent activează în cadrul Orchestrei de muzică populară „Fluieraş” şi, din 2003, concomitent – este director artistic şi prim-dirijor al Orchestrei de muzică „Plai moldovenesc” a Ministerului Afacerilor Interne.

Vladimir Serbuşcă a făcut aranjamente pentru piesele mai multor interpreţi de muzică populară: Mihai Ciobanu, Ioana Căpraru, Nicolae Glib, Ana Barbu, Arsenie Botnaru, Nicolae Ciubotaru ş.a. A realizat un CD cu piesele sale –„Zboară anii tinereţii”. De asemenea, a înregistrat CD-uri cu Orchestra de muzică populară „Plai moldovenesc”, cu Arsenie Botnaru, Ioana Căpraru, precum şi cu Dumitriţa Comoară-Velicu şi Aurică Totoloci din Galaţi, România.

Pe 3 octombrie, la Palatul Naţional din Chişinău va avea loc spectacolul său aniversar cu genericul „Zboară anii tinereţii”, la 40 de ani de activitate şi 60 - de la naştere. Vor evolua Mihai Ciobanu, Ioana Căpraru, Ana Barbu, Arsenie Botnaru şi mulţi alţi interpreţi de muzică populară. În calitate de invitaţi de onoare vor participa Mioara Velicu şi Nicolae Botgros. De asemenea, vor evolua orchestrele de muzică populară „Mugurel”, „Fluieraş” şi ”Plai moldovenesc”.

În 2001, prin decret prezidenţial, lui Vladimir Serbuşcă i-a fost conferit titlul onorific "Maestru în Artă".