DICTATURA CC

Numai modificarea Constituţiei poate salva ţara de mafiotizarea definitivă a statului

Autor: Mihai CONŢIU

Aşa cum şi era de aşteptat, mai bine zis cum aşteptau liniştiţi „Naşul” Vlad Plahoitniuc şi berbecele lui propagandistic Mihai Ghimpu, Sîmbătă, 18 Mai, în debutul Zilelor Europei, Curtea Constituţională (CC) a mai salvat încă o dată anturajul tenebros al oligarhului.

Prin urmare, CC a declarat neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timfoti privind revocarea vice-premierului Mihai Moldovanu şi ministrului Transporturilor Anatol Şalaru, precum şi hotărîrea Guvernului privind eliberarea din funcţie a şefului „Moldsilva”, tînărul fălcos Ion Cebanu. Bine, bine, cu politrucul Moldovanu şi „aspiratorul de asfalt” Şalaru înţelegem cum stă chestiunea, dar afacerile cu tufişurile de cireş, mahon şi abanos din păduri chiar că-i o mare păduchelniţă a CC!

Acest lucru s-a întîmplat, reţineţi, cînd la Chişinău se afla Štefan Füle, comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate. Spun asta deoarece este vorba şi despre salvarea de către CC a lui Anatol Şalaru, prestidigitator (artist al degetelor) strălucit cu banii europeni îngropaţi mult prea departe de drumurile pe care trebuia să le repare.

Tot Sîmbătă, şeful statului, Nicolae Timofti, a fost nevoit să solicite structurilor europene expertizarea deciziilor controversate luate în ultimul timp de către magistraţii de la CC.

„I-am comunicat domnului comisar despre încercările mele de a preveni demiterea Guvernului, care a fost o greşeală. I-am spus domnului Füle că, după părerea mea, decizia CC din 22 Aprilie a schimbat radical şi chiar a agravat climatul politic din RM. În primul rînd, această decizie a anulat posibilitatea instalării unui nou Guvern. I-am exprimat domnului comisar opinia mea faţă de prestaţia din ultima vreme a Curţii, care a ales să se comporte ca un actor politic, în contradicţie cu toată jurisprudenţa constituţională de pînă în prezent. I-am cerut să examineze posibilitatea ca structurile europene să ne ajute, să facă o expertiză a hotărîrilor Curţii”, a declarat Nicolae Timofti.

De cealaltă parte, uşor evaziv, diplomatic, Štefan Füle a declarat că instituţiile statului trebuie consolidate spre a fi independente, astfel încît acestea să nu fie în subordinea unor forţe politice. „Preşedintele Nicolae Timofti şi prim-ministrul interimar Iurie Leancă trebuie să aibă susţinerea partidelor reformatoare”, a spus Füle, exprimîndu-şi speranţa că oamenii politici din R. Moldova vor avea maturitatea necesară pentru a acţiona în interesele cetăţenilor.

Maturitatea cui şi ce fel de maturitate, ne întrebăm noi? Cea a lui Plahoitniuc, Ghimpu, Al. Tănase (CC), a conducerii instanţelor de judecată, CNA, CNI sau Procuraturii?

dictatura cc2.jpg

CC sau Stat în Statul Mafiot

Revoltător este faptul că deciziile „românilor cu paşaport” din CC se îngemănează revoltător cu intenţiile oligarhului de a stăpîni absolut această ţară. Băsescu trage la măsea, iar Plahoitniuc trage de sforile sale ca nişte otgoane. Toţi jurnaliştii şi analiştii mînjiţi cu banii oligarhului au jubilat faţă de adeverirea „predicţiilor” lui Ghimpu, iar aici este vorba despre siguranţa acestuia că CC „îi va face dreptate”.

Cu un aşa „spate mafiot puternic”... nu ne mai miră nimic! Problema constă în aceea că jurnaliştii şi analiştii amintiţi, care „nu mai pot de atîta umanism şi grijă faţă de popor”, au ajuns nu doar nişte căzături morale, ci şi ucigaşi ai speranţelor moldovenilor.

Cu astfel de trădători amorali trebuie ca armele de luptă să fie bine alese. Plahoitniuc continuă să conducă din umbră această ţară prin cele mai diabolice mijloace, avînd la dispoziţia sa un întreg sistem corupt, care-i execută ordinele fără crîcnire. Pentru omul simplu, guvernarea comunistă a devenit deja o frumoasă aducere aminte.

Plahoitniuc a reuşit ceea ce nimănui nu i-a izbutit – lupta lui împotriva statului RM a devenit şi lupta personală a slugilor sale. Aceştia din urmă, spre justificare, şi-o mai motivează şi prin răutăţile personale. Îmi şi imaginez rînjetul de satisfacţie de pe moaca lui Al. Tănase şi al tatălui său de bucurie că „iar i-au făcut-o lui Filat”! Dincolo de toate astea, însă, ce se află? Dictatura CC şi Statul din Statul Mafiot, nu-i aşa?

Dacă, în regim de urgenţă, nu se vor face modificările necesare din Constituţie, în următoarele zile ne putem aştepta ca structurile de forţă ale statului, cele subordonate lui Plahoitniuc, să aresteze întreg poporul moldovenesc, începînd cu cei care pînă acum s-au bîlbîit în faţa oligarhului! Oare Štefan Füle să nu observe ce se întîmplă cu adevărat în RM? Poate că nu! Să se gîndească bine de ce Vladimir Voronin a refuzat să se întreţină duminică cu el!

Pe de altă parte, toţi şefii instituţiilor de forţă, cei care acţionează la poruncile oligarhului, nu se gîndesc la anii de temniţă care-i aşteaptă, sub învinuirea de subminare a siguranţei statului? Se vede că se simt... inamovibili şi imuabili! Poate că banii care le întunecă vederile şi raţiunea sunt prea mulţi! Să mai vedem ce vor scoate pe piaţă săptămîna aceasta.