Despre activitatea fractiunii PSRM in Parlamentul RM in perioada sesiunii de primavara-vara

Pe durata sesiunii de primăvară-vară, fracţiunea Partidului Socialiștilor în Parlament a înaintat zeci de proiecte de lege în sfera juridică, economică, socială şi politică. În special merită a fi menţionate proiectele de lege privind intensificarea controlului asupra circulaţiei substanţelor narcotice şi psihotrope, interzicerea cazinourilor, anularea aşa-numitei “legi cu privire la egalitatea de şanse”, modificări la legile cu privire la veterani, preparatele medicale şi alte proiecte de lege de orientare socială şi economică.

Şase proiecte de lege, anterior elaborate şi înaintate de deputaţii din partea PSRM, au fost înaintate de Guvern în nume propriu. În acest mod, Guvernul Pavel Filip comite un plagiat nedisimulat după iniţiativele legislative ale fracţiunii PSRM. Pe site-ul petiţiilor electronice petitia.md, timp de o jumătate de an, au fost înaintate peste 9 mii de petiţii ale cetăţenilor pe adresa deputaţilor fracţiunii parlamentare a PSRM. Pentru comparaţie: în aceeaşi perioadă de jumătate de an, la Parlament au fost depuse doar 2 de mii de petiţii.

În perioada de derulare a sesiunii de primăvară-vară, deputaţii din fracţiunea PSRM au depus 11 sesizări la Curtea Constituţională a Republicii Moldova.

Fracţiunea PSRM în Parlament va continua să lupte pentru drepturile cetăţenilor Republicii Moldova în conformitate cu obligaţiile pe care ni le-am asumat în cadrul programului nostru electoral. Obiectivele noastre principale rămîn a fi: păstrarea statalităţii moldoveneşti şi contracararea unionismului, eliberarea ţării de guvernarea oligarhică, dezvoltarea economiei şi crearea locurilor de muncă, protecţia socială a categoriilor vulnerabile, creşterea statutului medicilor şi al profesorilor, apărarea ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale.

Comunicat de presă al PSRM