Daruri pentru fraţii Morari

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a vizitat, pe 23 martie, fraţii Morari, din satul Trebujeni, raionul Orhei, a transmis Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Ana (15 ani) şi Andrei (13 ani) Morari sînt orfani de aproape 3 ani, după ce ambii părinţi au murit de boală. Copiii însă continuă să locuiască în casa părintească, aflîndu-se sub tutela vecinei, care i-a şi botezat. În ciuda greutăţilor, cei doi copii încearcă să facă faţă tuturor provocărilor. Ana cîntă într-un ansamblu şi în puţinele concerte reuşeşte să cîştige cîţiva lei. Şi vecinii îi ajută cu ce pot. Din nefericire, iarna destul de grea din acest an i-a lăsat practic fără acoperiş la casă, iar pentru a-l repara nu au resurse.

Vlad Filat a aflat povestea acestor copii, după ce Ana a fost una dintre eroinele filmuleţului video de 8 martie, pe care l-a dedicat femeilor din Republica Moldova. Premierul a decis să-i viziteze personal pe cei doi fraţi. După ce a aflat că fraţii Morari sînt ascultători şi învaţă bine la şcoală, Vlad Filat le-a dat nişte daruri. Ana s-a ales cu un laptop, iar Andrei cu o bicicletă. ”Eu pe la voi am să mai trec, dar vreau să-mi promiteţi că o să aveţi grijă unul de altul şi că o să învăţaţi bine”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, Premierul i-a dat vecinei, sub tutela căreia se află fraţii, un plic cu 30 mii de lei. Nana, cum îi spun copiii, a promis că banii vor fi folosiţi pentru reparaţia acoperişului, dar şi pentru alte lucruri necesare copiilor. Ce doi fraţi i-au mulţumit Prim-ministrului pentru ajutorul acordat.

Aflînd despre vizita Premierului în sat, a venit şi mătuşa Nina Rabuş, participantă de acum doi ani la Festivalul Internaţional Gustar, de la care Vlad Filat a vrut să cumpere un covor şi care urma să fie finalizat tocmai către alegerea preşedintelui ţării. Vlad Filat şi Nina Rabuş, de data aceasta au stat doar la sfat. Au discutat despre situaţia politică din ţară, s-au interesat de sănătate şi despre alte probleme ce-i vizează.