Cum au reusit 3 romani sa prejudicieze statul francez cu 1.7 milioane de euro

Poliția judiciară franceză a arestat trei persoane, liderii unei grupări care se ocupau cu falsificarea dosarelor pentru a obține ajutoare sociale de la statul francez. Cei trei indivizi, doi bărbați și o femeie, sunt originari din România.

Cei trei, toți în vîrstă de 27 de ani, au falsificat peste 1.200 de dosare astfel: fabricau actele pe numele unor tinere declarate PFA în domeniul recuperării de fier vechi. Tinerele declarau autorităților locale că sunt însărcinate și astfel primeau sprijin din partea CAF și a sistemului de asigurări sociale pentru persoanele care desfășoară activități independente. Dacă la început foloseau nume reale, în cele din urmă, cei trei au reușit să falsifice dosare întregi, folosind cărți de identitate și certificate de naștere false.

Potrivit presei franceze, în anul 2016, numărul cererilor de asistență socială a crescut alarmant de mult în districtul Valenciennes, fapt ce a determinat autoritățile să desfășoare o anchetă în urma căreia s-a descoperit sistemul de fraudă.

Șefii grupării au fost arestați. Potrivit sursei citate, cei trei ar fi aplicat metoda și în Germania, iar sumele încasate erau trimise în România și investite în proprietăți imobiliare. Prejudiciul adus statului francez se ridică la suma de 1.7 milioane de euro.