CULTURA ŞI CIVILIZAŢIA CHINEI, ÎN FOTOGRAFII

O expoziţie de fotografii despre cultura şi civilizaţia Chinei a fost inaugurată pe 15 octombrie, la Biblioteca Naţională.

Tong Mingtao, ambasadorul Chinei în Republica Moldova a menţionat la vernisare că expoziţia va permite vizitatorilor să cunoască mai bine "obiceiurile, tradiţiile arhitectura şi renaşterea poporului chinez".

China şi Republica Moldova au 21 de ani de relaţii diplomatice bilaterale. În aceşti ani, schimburile comerciale dintre cele două state s-au majorat, a subliniat diplomatul chinez.

Alexe Rău, directorul Bibliotecii Naţionale a specificat că este pentru prima dată cînd instituţia pe care o conduce găzduieşte o expoziţie despre cultura şi civilizaţia chineză. În ultimii trei ani, Biblioteca Naţională a primit din partea Ambasadei Chinei o donaţie de circa 500 de cărţi de literatură şi cultură chineză, medicină, economie, a menţionat Alexe Rău.

Expoziţia cuprinde circa 60 de fotografii despre cultura şi civilizaţia Chinei şi va fi deschisă publicului la Biblioteca Naţională timp de două săptămîni. Intrarea la expoziţie este liberă.

Sursa: Moldpres