CU RESPECT NEŢĂRMURIT, FELICITĂRI CORDIALE PENTRU LUCRĂTORII MEDICALI DE LA SPITALUL „ARHANGHELUL MIHAIL”!

Duminică, 16 Iunie, în mod tradiţional, este marcată „Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului”. „Summum bonum medicinae sanitas” (sănătatea este bunul cel mai de preţ al medicinii), spune un dicton latin! În numele acestui „bun de preţ” al întregii umanităţi, lucrătorii medicali şi farmaciştii, spre deosebire de orice alte categorii profesionale, pun suferinţele celor pe care-i tratează mai presus de absolut toate durerile lor, mai presus decît propriile familii în cazuri excepţionale.

Vindecare bolnavilor este mai mult decît o profesie, căci mai este, am putea spune, un har divin, iar asta pentru că lucrătorul medical, dincolo de abilităţile lui profesionale, are harul de a dărui o dragoste umană dincolo de orice închipuire oricărui pacient, căruia îi oferă o nouă Viaţă, îi salvează o Viaţă şi îl face să înţeleagă şi să dea o altă definiţie noţiunii de Viaţă. Medicul, asistenţii acestuia şi farmaciştii s-au născut o dată cu umanitatea şi au renăscut în încreştinare şi prin minunile tămăduitoare ale Mîntuitorului. Tradiţie, Credinţă, Dăruire Dragoste Pentru Om şi Viaţa Lui – acestea sunt dictoanele noastre, ala celor „dăruiţi” să dăruim viaţă!

Cu prilejul aceste Zile, gîndurile mele de dragoste şi recunoştinţă se îndreaptă spre toţi lucrătorii medicali din Spitalul „Arhanghelul Mihail”, un colectiv tenace, de profesionişti de mare anvergură, pe care am deosebita onoare să-l administrez cu aceeaşi pasiune şi respect ca pe propria-mi familie! Alesele mele omagii, mulţumiri şi felicitări cu prilejul acestei zile pentru întreg colectivul Spitalului „Arhanghelul Mihail” şi toţi lucrătorii medicali şi farmaciştii din ţara noastră!

Mihai CIOBANU,

Directorul Spitalului „Arhanghelul Mihail”