Coreea de Nord isi va intari capacitatea de ”descurajare nucleara”

Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizînd să întărească „descurajarea sa nucleară” în cursul unei reuniuni prezidate de liderul său, Kim Jong Un, a anunţat Duminică agenţia de presă oficială KCNA, scrie AFP, potrivit agerpres. „În cursul reuniunii, au fost prezentate noi măsuri vizînd întărirea descurajării militare a ţării”, a transmis agenţia Nord-coreeană. „Măsuri cruciale” au fost decise cu prilejul reuniunii Comisie militare centrale sub Preşedinţia lui Kim Jong Un, a menţionat KCNA, fără să precizeze cînd a avut loc această reuniune.

Agenţia de presă nu a oferit detalii despre natura măsurilor decise privind descurajarea nucleară. Ea a indicat că discuţiile s-au referit, de asemenea, la „trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice”, în cadrul „creşterii şi dezvoltării forţelor armate ale ţării”. Au fost adoptate măsuri pentru „creşterea şi dezvoltarea considerabilă a puterii de foc a pieselor de artilerie ale Armatei populare coreene”, potrivit agenţiei oficiale.

Dacă reuniunea a avut loc în zilele acestea, ar fi prima apariţie publică a lui Kim Jong Un după aproape trei săptămîni, a notat agenţia de presă Sud-coreeană Yonhap. Numeroase zvonuri privind starea de sănătate a liderului Nord-coreean au circulat în străinătate, după absenţa remarcată de la ceremoniile organizate la 15 Aprilie, cînd se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic Nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.