CINE ESTE OMUL CARE VA PRELUA CONDUCEREA TESLA DE LA ELON MUSK

James Murdoch este numele celui care a devenit favorit pentru a-i succeda lui Elon Musk la conducerea companiei Tesla, cel mai cunoscut producător de mașini electrice. Acesta ar putea fi numit în funcția de președinte al consiliului de administrație la mijlocul lunii noiembrie, scrie Financial Times.

În urmă cu aproape două săptămîni, autoritatea de reglementare a sectorului financiar a anunţat că Musk şi Tesla vor plăti fiecare o amendă de cîte 20 de milioane de dolari, iar miliardarul va demisiona din funcţia de preşedinte al Tesla, păstrînd însă rolul de director general.

Totul a pornit de la o scurtă postare pe Twitter, în care Elon Musk afirma că ar putea delista compania de la bursă, achiziţionînd acţiunile de pe piaţă la preţul de 240 de dolari bucata, şi că fondurile în acest scop sînt asigurare.

SEC l-a acuzat pe Musk de fraudă și a deschis un proces împotriva fondatorului Tesla, susținînd că „Musk ştia că tranzacţia potenţială este nesigură şi supusă multor condiţii”.

James Murdoch, care este prieten cu Musk, a fost în trecut director executiv al 21st Century Fox și președinte al Sky. El s-a alăturat consiliului de administrație al Tesla anul trecut și este văzut ca cel mai potrivit om pentru a prelua funcția lui Musk la Tesla.

James Murdoch, în vîrstă de 45 de ani, este fiul cel mic al magnatului media Rupert Murdoch.