CELE MAI MARI SECRETE ALE OMENIRII ASCUNSE IN ARHIVELE SECRETE ALE VATICANULUI

Cele mai multe dintre teoriile conspiraţiei au la bază arhivele Vaticanului, De-a lungul timpului, s-au născut numeroase controverse cu privire la aceste documente, care sînt atît de bine păstrate încît se spune că ascund cele mai mari secrete ale omenirii.De nenumărate ori ziariştii au încercat să pătrundă în arhivele pe care Vaticanul le ascunde în imensa bibliotecă, dar niciodată nu le-a fost îngăduit accesul. Atunci cînd au întrebat motivul pentru care aceste documente sînt atît de bine păstrate, reprezentanţii Vaticanului au replicat că este vorba despre chitanţe, corespondenţă regală, cît şi alte numeroase administrative de care nu poate fi nimeni din exterior interesat.

Lucrurile nu sînt chiar atît de simple precum le fac reprezentanţii Vaticanului, pentru că atunci cînd vine vorba despre aceste arhive, ne referim la aproximativ 53 de mii de cărţi ale căror coperţi ascund diverse secrete sau fapte inexplicabile. Dacă această ipoteză nu este reală, atunci nu se poate explica motivul pentru care Biserica simte nevoia de a proteja aceste arhive cu orice preţ. Conform speculaţiilor, Vaticanul ar ascunde în arhivele sale informaţii extrem de preţioase cu privire la numeroase subiecte controversate ale omenirii.

Adevărul despre Iisus

Conform documentelor din interiorul Vaticanului, Iisus nu ar fi fost cel pe care îl credem noi în ziua de astăzi. Există numeroase scrisori între Sfîntul Paul şi împăratul Nero, care detaliază viaţa şi personalitatea lui Iisus. Se spune că Iisus ar fi fost trimisul extratereştrilor pe Terra şi ar fi luat formă fizică umanoidă doar pentru a părea un om ca toţi ceilalţi. De asemenea, în interiorul Arhivelor există numeroase portrete ale acestuia şi ciudat este faptul că niciunul nu seamănă cu cel pe care Biserica îl prezintă în icoanele sale. Mai mult de atît, se vehiculează ideea conform căreia Iisus ar fi fost însurat şi ar fi avut moştenitori. Nu se poate preciza cu exactitate cîţi copii a avut, dar este cert faptul că Maria Magdalena a fost soţia sa.

Alte secrete bine păstrate

Este vorba despre mari adevăruri, care dacă ar fi făcute publice ar schimba radical ideea despre viaţă. Surse neoficiale susţin că documentele din arhivele Vaticanului descriu cu lux de amănunte locul unde au fost ascunse artefacte precum Sfîntul Graal, Chivotul Legii, sau descriu numeroase evenimente din istorie, dar şi implicarea extratereştrilor în evoluţia umană.

Alte ciudăţenii

Arhivele Vaticanului a devenit un loc sacru şi extrem de bine păzit. Doar patru oameni au acces la aceste documente, Cardinalul Raffaele Farina (bibliotecar), Jorge Maria Mejia şi Luigi Poggi (arhivişti emeriţi) şi Sergio Pagano (şeful arhivelor secrete). Toţi ceilalţi, inclusiv reprezentanţi ai Vaticanului, care doresc să citească un document din arhivele secrete trebuie mai întîi să-l solicite ca şi cum ar trebui să-i cunoască existenţa din înainte. Această cerinţă bizară ţine cît mai departe ochii curioşi şi astfel secretele sînt păzite cu sfinţenie. Un caz ciudat s-a petrecut în 2006, cînd Papa Benedict al XVI-lea a pus la dispoziţia publicului larg documente din arhiva secretă referitoare la domnia lui Papa Pius XI. Această măsură a fost luată pentru a combate cartea lui Dan Brown, Demoni şi Îngeri, care prezintă numeroase secrete din arhivele Vaticanului.

Sursa: Efemeride.ro